Кексът с банани и къпини е от онези десерти, които улавят уюта на домашната кухня и го превръщат в сладка изненада за сетивата. Узрелите банани носят естествена мекота и деликатна сладост, която се съчетава с леката тръпчивост на замразените къпини. Всяка хапка е балансиран контраст между нежна пухкавост и свеж плодов акцент.
Това е кекс, който можеш да приготвиш без повод и пак ще внесе празнично настроение. Ухае на топлина, на споделени мигове и на простичко удоволствие. Подходящ е за чаша кафе в късния следобед или за закуска, която да ти напомни, че малките радости имат най-голяма сила.
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Кекс с банани и замразени къпини
Необходими продукти:
- 2 бр. банани (добре узрели)
- 2 бр. яйца
- 150 г къпини (замразени или малини)
- 100 г масло
- 120 г кокосова захар
- 200 г брашно
- 1 щипка канела
- 1 пакетче бакпулвер
- ванилова есенция
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме разтопеното масло и разбъркваме добре. Прибавяме намачканите банани и ванилията. Пресяваме брашното заедно с канелата и бакпулвера и постепенно го добавяме към сместа. След като се получи хомогенна смес добавяме замразените плодове, които предварително сме оваляли в брашно. Печем за около 40-45 минути на 170-180 градуса.
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.