Кекс с банани и замразени къпини


Кексът с банани и къпини е от онези десерти, които улавят уюта на домашната кухня и го превръщат в сладка изненада за сетивата. Узрелите банани носят естествена мекота и деликатна сладост, която се съчетава с леката тръпчивост на замразените къпини. Всяка хапка е балансиран контраст между нежна пухкавост и свеж плодов акцент.

Това е кекс, който можеш да приготвиш без повод и пак ще внесе празнично настроение. Ухае на топлина, на споделени мигове и на простичко удоволствие. Подходящ е за чаша кафе в късния следобед или за закуска, която да ти напомни, че малките радости имат най-голяма сила.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия


Кекс с банани и замразени къпини

Кекс с банани и замразени къпини

Анелия Терзиева
Време за готвене: 1 час
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 2 бр. банани (добре узрели)
  • 2 бр. яйца
  • 150 г къпини (замразени или малини)
  • 100 г масло
  • 120 г кокосова захар
  • 200 г брашно
  • 1 щипка канела
  • 1 пакетче бакпулвер
  • ванилова есенция
Кекс с банани и замразени къпини

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме разтопеното масло и разбъркваме добре. Прибавяме намачканите банани и ванилията. Пресяваме брашното заедно с канелата и бакпулвера и постепенно го добавяме към сместа. След като се получи хомогенна смес добавяме замразените плодове, които предварително сме оваляли в брашно. Печем за около 40-45 минути на 170-180 градуса.

Кекс с банани и замразени къпини
Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Изпрати рецепта

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ