Шоколадови бонбони с бадеми


Ако ви предстои повод за празнуване, но хилядите шарени кутии с бонбони по рафтовете вече не ви впечатляват, време е да създадете свой собствен сладък жест. Домашните шоколадови бонбони с бадеми са едновременно елегантни и лесни за приготвяне. Това е идеалният начин да зарадвате близките си с нещо лично, вкусно и различно.

Вкусна идея от Меrudia.bg

Шоколадови бонбони с бадеми

Шоколадови бонбони с бадеми

Виолета Шейтанова-Дечева
Време за готвене: 20 минути
Време за изчакване: 40 минути
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:12 бонбона

Необходими продукти:
  

  • 100 г млечен шоколад
  • 2 с.л. готварска сметана
  • 2-3 бр. бисквити (маслени)
  • 1 щипка чили
  • филирани бадеми за овалване

Начин на приготвяне:

Шоколадът и сметаната се разтопяват на водна баня. Прибавя се чилито и натрошените на ситно в блендер бисквити.


Продуктите се смесват добре и се оставят в хладилник да стегнат.

С помощта на лъжичка, от сместа се оформят топчета, които се дооформят с влажни ръце, и след това се овалват във филирани бадеми.

Виолета Шейтанова-Дечева

За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *