Пържена кладница със синьо сирене и босилек


Когато в кухнята се срещнат ароматът на пресен босилек, земният вкус на кладница и нежната топлина на разтопено синьо сирене, резултатът е чиста кулинарна магия.

Това е онзи тип ястие, което те кара да се усмихнеш още докато го приготвяш – с чаша вино в ръка и с усещането, че правиш нещо специално за себе си (или за някой, който го заслужава).

А най-хубавото е, че не изисква часове пред печката, а само малко свежи продукти и щипка настроение.

Пържена кладница със синьо сирене и босилек

Пържена кладница със синьо сирене и босилек

Живко Константинов
Време за готвене: 25 минути
Ястие: Основно
Кухня: Българска
Порции:2

Необходими продукти:
  

  • 300 г кладница
  • 3-4 стръка босилек (пресен)
  • 100 г синьо сирене
  • 3-4 бр. артишок (сварен и обелен)
  • черен пипер
  • 20 мл прясно мляко
  • 15 г масло
  • олио (за пържене на гъбите)

Начин на приготвяне:

Измийте добре гъбите. Преди да ги сготвите, проверете много добре откъде са, кой е производител, какво пише на етикета, годност и т.н. След като сте убедени, че няма да пострадате от тях, ги изпържете в силно нагорещено олио.


През това време в чиния поставете стръкчета пресен босилек за украса, разрежете 1 чери доматче на две, сложете и 1-2 артишока, които ще бъдат гарнитурата към ястието.

В тиган разтопете маслото, добавете малко прясно мляко, както и нарязаното на филийки синьо сирене. Нарежете на ситно босилек и също го добавете към сместа. Още преди да се разтопи сиренето, махнете от огъня.

Поставете гъбите в чинията, а върху тях – синьото сирене с босилек. Приятен апетит!

Пържена кладница със синьо сирене и босилек
Живко Константинов

Преди години Живко открива, че освен кулинарията, фотографията и пътешествията, журналистиката е другата му страст. Днес той е носител на много награди и признания, все така запален пътешественик и собственик на туристически сайт. В кухнята обаче остава заклет вегетарианец.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *