Свежа и витаминозна салата


През лятото ми се иска всичко да е леко – от мислите до храната. Особено храната. Тази витаминозна салата е една от онези импровизации, които се раждат от това, което има в хладилника – малко кейл, рукола, няколко листа киселец и парче халуми, което чака своя миг на слава.

Комбинацията между зелените листа, тахана от тиквени семки и солените акценти на каперсите и халумито е неочаквано добра. Бадемите добавят нужната „криспи“ текстура, а цялото нещо се приготвя за по-малко време, отколкото отнема да си направиш айс кафе. Лятна, свежа и питателна – такава е тя.

Свежа и витаминозна салата

Свежа и витаминозна салата

Анелия Терзиева
Време за готвене: 15 минути
Ястие: Салата
Кухня: Средиземноморска
Порции:1

Необходими продукти:
  

  • няколко листа кейл
  • няколко листа киселец
  • шепа рукола
  • 1 шайба халуми
  • 20 г бадеми
  • каперси (на вкус)
  • тахан от тиквени семки
  • зехтин
  • лимонов сок
  • сол (на вкус)
Свежа и витаминозна салата

Начин на приготвяне:

Почистваме киселеца и кейла от големите дръжки, накъсваме листата и заедно с руколата ги накисваме първо във вода, а после ги измиваме добре. Подсушаваме с помощта на центрофуга.


Приготвяме дресинг от зехтин, тахан от тиквени семки, сол и лимонов сок. Овкусяваме добре салатата с дресинга.

Поднасяме свежата и витаминозна салата в дълбока чиния и поръсваме с нарязани на едро бадеми (сурови или печени). Завършваме с каперси и запечена на грил шайба халуми.

Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *