Торта в дубайски стил


Лесно е да посочим онзи, най-скъп, десерт от менюто в дизайнерски декорирана сладкарница. Колко по-ценно и вкусно ще е за нас обаче, ако сами приготвим тази невероятна торта за близките си. Засега оставете билетите за Дубай настрана и да си сготвим нещо невероятно. Само опитайте! 🙂

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия

Торта в дубайски стил

Торта в дубайски стил

Анелия Терзиева
Време за готвене: 2 часа
Ястие: Десерт
Кухня: Арабска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • 200 г бисквити
  • 60 г масло
  • 200/250 г крем сирене
  • 4-5 с.л. крем (от шамфъстък или тахан)
  • 1 ч.ч. кадаиф (запечен)
  • 200 г заквасена сметана
  • 100 г шоколад (кулинарен)
  • 2 с.л. кокосово масло
  • малини (за декорация)
Торта в дубайски стил

Начин на приготвяне:

Смиламе бисквитите с помощта на блендер до фино брашно. Разтопяваме маслото и го добавяме към бисквитите. Разбъркваме, докато сместа го поеме и се „овлажни“. Разстиламе тази смес като основа в тавичка с падащ ринг и притискаме добре. Оставяме я в хладилника, за да стегне.


Разбъркваме с миксер сметаната, пастата от шам фъстък и крем сиренето до получаването на хомогенна смес. Прибавяме кадаифа и получения пълнеж разпределяме равномерно върху бисквитената основа. Отново оставяме да стегне. Разтапяме шоколада с кокосовото масло и заливаме сладкиша. Охлаждаме, докато стегне. Готови сме да се насладим на една невероятната торта.

Торта в дубайски стил
Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *