С резкия спад на температурите и прехвърчането на снежинките се размечтах за идващата Коледа. Докато приготвях днешната рецепта, вкъщи се разнесе чуден коледен аромат – печени ябълки и канела. 🙂
Вижте всички рецепти от „С дъх на Mimoza“
Начин на приготвяне:
Ябълките се измиват, разрязват се на половина и се почистват от семките. Нареждат се в тава с изрязаната част нагоре. Запичат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 – 25 минути. През това време се смесват меда и канелата. Във всяка ябълка се слага половин орех и отгоре се залива с 1 с.л. от медената смес. Ябълките се връщат във фурната за още десетина минути.

Мария или Mimoza, както приятелите я наричат, е инженер по морски транспорт и страстен сладкар. Обича рецепти, които не изискват много съставки и време. Често обаче получава вдъхновение и тогава нищо не може да я спре да се развихри в кухнята.

