Факти

СЛЕД ПЕТ

Амарант – храната на боговете!

Казват, че коренът на думата „амарант” е Мара - славянската богиня на…

След 5

Къде е златото?

Около 60 държави държат своите златни резерви в САЩ. Как се стигна…

Предиктор

Кога е най-полезно да се яде месо?

Без значение колко много се говори за вегетарианството, месото според лекарите е…

След 5

Любителите на чая имат по-силни кости

Идеалното извинение да се отпуснете с чаша горещ чай – три чаши…

След 5

Кои са най-популярните супи по света?

Супата се счита за толкова старо ястие, колкото е историята на кулинарията.…

След 5

Какао и канела – символите на зимата

Замисляли ли сте се защо консумираме повече какао и канела през зимата?…

След 5

15 научни, но забавни факта за любовта

Какво е любовта?! На пръв поглед наивен въпрос, но какво ли се…

Предиктор

Какво обичат да похапват студентите по света?

Студентите определено не са хората, които обичат да готвят и имат възможност…

След 5

Един град – две държави

Дълги години Берлинската стена разделя един град и един народ между две…

След 5

Заклетите кафеджии живеят по-дълго

Ако пиете 3 до 5 кафета на ден, вероятността да се споминете…

След 5

Как да направим ориза по-здравословен?

Оризът е основен елемент на кухните на толкова много нации и е…

След 5

10 изобретения, направени от жени, променили света

Че този свят е мъжки, е ясно. Че мъжете имат остри като…

След 5

Какво е плод и какво зеленчук?

Зависимостите се изострят заради прекъснатата връзка между човека и природата, казва гуруто…

След 5

Внимание! Тих убиец дебне в хладилника

Консумирането на наденица, шунка и други преработени меса може да доведе до…

След 5

Любимите храни и напитки издават характера ни

Любовта към горчиви храни и напитки като бира и кафе е свързана…

След 5

Защо храната в самолета има различен вкус?

Въпреки че мирисът е доминиращ за изграждането на вкусовите качества на храната,…

След 5

Портокалов сок или кафе?

Ако се чувствате уморени, не си правете кафе, а изпийте един портокалов…

След 5

Награди Иг-Нобел 2015

Проведе се юбилейната 25-ата поред церемонния по връчване на наградите Иг-Нобел, известни…

Предиктор

Кафето преди сън спира биологичния часовник

Всяка чашка кафе, изпита вечер и през нощта, „замразява“ нашия биологичен часовник…

След 5

Учени: Яжте в малки чинии, за да сте слаби

Преяждането може да е предизвикано от факта, че големите чаши и чинии…

След 5

Вкусни и вмирисани – кои са най-силно миришещите храни?

Питали ли сте се някога защо храната губи вкуса си, когато имате…

След 5

Как да си направим здравословен чипс?

Преди да вземете пакет чипс от магазина, помислете за тези по-здравословни алтернативи,…

След 5

Дълбоко пазената тайна на венецианското стъкло

Венецианското стъкло се отличава със своя блясък, красота и финес. Бурното развитие…

Топящият се сладолед остава история

Дните на капещите сладоледи и белите тениски в шоколадови петна приключиха. Учените…

След 5

Германци създадоха супершоколад

Германски учени твърдят, че могат да предложат формула за супершоколад на базата…

След 5

Вода и зеленчуци за добър метаболизъм

Има много различни теории затова как да подобрим нашия метаболизъм. Това е…

След 5

Класираха най-любимите ястия със скариди

Скаридите са деликатес, който е важна част от почти всички кухни, вариращи…

След 5

Най-актуалните тенденции при коктейлите

Лято е, а синонимът на всяко лято е... леден коктейл. От Българската…

След 5

Бирената мая подобрявала вкуса на шоколада

Белгийски изследователи от университета в Льовен използваха мая от пивоварната индустрия, за…

След 5

Сьомга, червено вино и сирене помагат на доброто зрение

Много деца вярват, че с яденето на моркови ще могат да виждат…

След 5