© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Антон Котас избра "Blue Christmas" за своята коледна изненада

    Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада

    Ан-Мари със свежа нова версия на коледния хит "Merry Xmas Everybody"

    Ан-Мари със свежа нова версия на коледния хит „Merry Xmas Everybody“

    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с "Безцветни очи"

    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с „Безцветни очи“

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    Никой не е сам на Коледа с Шер и „Christmas Is Here“
    12.12.2025
    Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу
    09.12.2025
    Дамян Попов и Миа подаряват нов живот на „Коледен звън“
    08.12.2025
    De La Bona влиза в „Свят различен“
    07.12.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    08.12.2025
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
    Големият потоп - истините, които науката се страхува да потвърди
    Големият потоп – истините, които науката се страхува да потвърди
    19.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД
"В преследване на вкуса": приключение с шеф Карла Хол

„В преследване на вкуса“: приключение с шеф Карла Хол

Василена Гатева
Василена Гатева
04.02.2024
Сподели във
Снимка: Warner Bros. Discovery

В новото предаване в HBO Max знаменитият шеф-готвач и автор на бестселъри Карла Хол отвежда зрителите на околосветско приключение. Шеф Хол изследва корените на американската кухня, а любопитството ѝ към едни от най-вкусните ястия на Америка я водят до Гана, Италия, Турция и др. Всичките 6 епизода на “В преследване на вкуса“ са налични за гледане в стрийминг платформата HBO Max.

Шеф Карла Хол проследява историята и произхода на ястията, които са проправили пътя на днешната американска кухня. Защото, за да познаваме ястието, трябва да вникнем в историята. В поредицата Карла ще ни покаже как вкусове от целия свят се събират в американската чиния.

"В преследване на вкуса": приключение с шеф Карла Хол
Снимка: Warner Bros. Discovery

“В преследване на вкуса“ обединява толкова много мои любими неща – храна, семейство, споделяне, история и пътувания. И което е по-важно, отдава заслуженото на културите, които имат пръст в определено ястие“, казва Хол. „Наистина се гордея с това шоу. Всички участващи в създаването му, включително и аз, вложиха сърцето и душите си в него. Беше прекрасно приключение и нямам търпение да го споделя със зрителите.“

В поредицата Карла се гмурка в американските класики като люто пиле и барбекю. В един от шестте епизода тя се впуска в неочаквано млечно приключение, което я води от САЩ до Италия и Турция, за да открие произхода на сладоледа. 

Посещавайки най-добрите места за сладолед в Ню Йорк и Филаделфия, Хол научава уникалните методи за разбиване, които придават на класическия десерт неговата гладка, кремообразна текстура.

В Италия пък научава каква е разликата между сладолед и джелато, а в Турция отново е като дете, което си играе с храната си, докато не разкрива уникална съставка, която придава на сладоледа неговата мекота.

Приключенията на шеф Хол не свършват дотук – тя поема към Мексико на тако пътуване и открива как вертикалната скара е помогнала да се създадат така популярните такоси с тънко нарязани парчета мариновано свинско месо. 

Изследва и как Ямайка е повлияла за оформянето на коричката на пая с пилешко месо. А в Гана опитва пикантния вкус на корените на лютото пиле с шеф Ерик Аджепонг. С всяка хапка във всяка страна, пътуването на Карла подчертава факторите, въздействали на американската кухня.

Василена Гатева
Василена Гатева

Василена е завършила „Българска филология“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Обича кучета, японската кухня и източната литература, зелена храна и филмите на Вим Вендерс. Умерена романтичка и отявлен пътешественик.


Свързани:HBOтелевизияхрана
Предишна Пилешки шишчета тандури Пилешки шишчета тандури
Следваща Милош Бикович HBO уволни Милош Бикович от „Белият лотос 3“
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

15.12.2025
Антон Котас избра "Blue Christmas" за своята коледна изненада

Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада

15.12.2025
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025
Руло с наденица и спанак

Руло с наденица и спанак

15.12.2025
Райна Кабаиванска

15 декември: Честит рожден ден, Райна Кабаиванска!

15.12.2025

Изпрати рецепта

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025
Кое е най-опасното нещо в кухнята?

Кое е най-опасното нещо в кухнята?

14.12.2025
Ароматните свещи били по-опасни от цигарения дим

Ароматните свещи били по-опасни от цигарения дим

13.12.2025
Райна Кабаиванска

15 декември: Честит рожден ден, Райна Кабаиванска!

15.12.2025
Какво трябва да знаете за ендометриозата?

Какво трябва да знаете за ендометриозата?

14.12.2025
90 минути до присъда

Броенето започва! 90 минути до присъда…

14.12.2025
4 храни, които нямат място в хладилника

4 храни, които нямат място в хладилника

19.03.2024
бензин

Защо обичаме миризмата на бензин?

14.12.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Камилионер

28 ноември: Честит рожден ден, Камилионер!

Юлиян Лазаров
28.11.2025
Свинско с картофи

Свинско с картофи

Наталия Стоянова
02.12.2025
Топла зимна сангрия

Топла зимна сангрия

09.12.2025
Свободата да се храним с удоволствие

Свободата да се храним с удоволствие

19.11.2025
Във форма и след 40: какво не трябва да забравяме?

Във форма и след 40: какво не трябва да забравяме?

04.12.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
 

    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?