Бебешко пюре от сладък картоф


Днес ще готвим бебешка храна! Ще ви покажа какво приготвих на Михаел за хапване на обяд. Едно от любимите му еднокомпонентни пюрета, а именно – пюре от сладък картоф. По-долу ще видите как се прави пюре от сладък картоф…

Разликите в начина, по който го приготвям днес бяха две. Първо – вместо на пара, сварих парченцата картоф. Като цяло готвенето на пара за бебето е доста щадящ начин за приготвяне на плодовете и зеленчуците и много родители го предпочитат. Аз вярвам, че особено в началото след захранването е добре всичко, което се дава на бебо, да е минало през термична обработка. Но за това – друг път…

Втората разлика в приготвянето на пюрето от сладък картоф за Майки е това, че вместо да пасирам, намачках с вилица парченцата. Така за пръв път му дадох пюре с по-различна от гладка консистенция. Той го прие с удоволствие и само първата лъжичка му се стори различна… Направи пауза, замисли се, усети явно, че има нещо различно. Аз, докато го храня, обикновено му говоря, обясних му каква е разликата и той отвори устичка за още.

Вкусна идея от Меrudia.bg

Бебешко пюре от сладък картоф

Бебешко пюре от сладък картоф

Виолета Шейтанова-Дечева
Време за готвене: 10 минути
Ястие: Храна за бебета
Кухня: Българска
Порции:1

Необходими продукти:
  

  • 1 малък сладък картоф (обелен и нарязан на парченца)
  • вода
  • масло гхи (на върха на чаена лъжичка)

Начин на приготвяне:

Нарязаният сладък картоф се слага в малка тенджерка и се покрива с вода. Вари се, докато омекне (при мен отне около 7 минути). След това парченцата се намачкват с вилица и още докато са топли, се прибавя маслото гхи. Разрежда се с част от бульона, в който е врял сладкия картоф.


Принципно можете да разреждате зеленчуковите пюрета с кърма, адаптирано мляко, вода, костен бульон.

Пожелавам ви усмихнат ден и ящни деца! 🙂 Ние излизаме на разходка!

Важно! Сладкият картоф е една от храните, които е сред първите във въвеждането при бебетата. Консултирайте се със специалист преди да въведете все пак каквато и да е храна.

Виолета Шейтанова-Дечева

За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *