Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Пълнозърнеста паста ала Jolie с миди и чери домати

Спагети (от италиански: spaghetti, букв. "канапчета", "връвчици") е най-популярният вид паста. Всички…

Салата „Капрезе“ с домати, моцарела и босилек

Капрезе е традиционна италианска лека закуска, разновидност на антипасто. Названието на тази…

След 5

Ветрило от патладжан

Познат от дълбока древност в Индия, Шри Ланка и Китай, в Средиземноморска…

След 5

Банички със спанак

Спанакът е тревисто растение с тъмнозелени листа от семейството на ряпата. Смята…

След 5

Домашни бонбони

Една от най-големите съблазни в наши дни, предимно шоколадови, са бонбоните. Първите…

Панирани картофени сърца с топено сирене

Топеното сирене е млечен продукт, който се получава от преработен кашкавал, меки…

След 5

Грахамени хлебчета

Вкусни и супер лесни за приготвяне са днешните хлебчета в рубриката. Освен…

Воловани: „Влюбени“ бутер сърца с плънка

Думата "воловани" в буквален превод означава издухан или развян от вятъра. Това…

След 5

Коприва по тетевенски

Копривата е род покритосеменни растения от семейство Копривови. Той включва между 30…

Филе от костур с паста

Костурът е хищна риба, която се храни с малки рибки и безгръбначни.…

Лео Бианки

Крехки пилешки пържолки

Мариноването е процес, чрез който се обработват хранителни продукти като зеленчуци, месо,…

Гнездото на Косе Босе

Яйцата са ценна храна още от далечни времена, когато хората се препитавали…

След 5

Аспержи с млечен сос и сирене Чедър

Аспержите са древна култура, отглеждана преди повече от 2000 години по земите…

След 5

Спаначена салата с червени боровинки и орехи

По време на великденските празници всяка домакиня е обсипана от работа по…

Шарени американски задушени картофки

Учени от Министерството на селското стопанство на САЩ и техни колеги създадоха…

След 5

Торта „Наполеон“

Днешната рецепта е за прекрасна и бърза торта с бутер тесто. Уникално…

Домашен великденски козунак

Тази година исках да направя козунак, който хем да е лесен за…

Крем „Ванилия“ с лимончело

Тази седмица искам да ви представя малко по-различна версия на класическия крем…

Кебап със свинско месо

Рецептата за свински кебап е част от традиционната българска кухня и макар…

След 5

Киш със спанак, бекон и сирена

Кишът е вид солен пай, произлязъл от Германия и широко разпространен във…

Пълнен заек

Заешкото месо е не само по-бедно на мазнини, но и много вкусно.…

Такос

Такос е ястие от мексиканската кухня. Представлява сандвич от тортиля, свита на…

След 5

Агнешко печено със зелен лук и девесил

Aгнешкото месо се свързва с тържествения обяд на Великден и по-късно -…

Пиле „Уелингтън“

"Уелингтън" е традиционна английска рецепта за приготвяне на телешко филе, при която…

Свински хапки с гъби, сметана и тиква

Гъбите основно се състоят от вода (съдържат толкова, колкото зеленчуците), затова са…

След 5

Козунак със стафиди

Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Остават…

Постни содени гевреци

Содата за хляб е изобретена от френския химик Льобланк в края на…

След 5

Картофени палачинки

Ястието е традиционно за беларуската кухня, където се приготвя в най-различни разновидности.…

Баница със спанак

Надали има човек, който би успял да обори твърдението, че българската кухня…

Галактобуреко (γαλακτομπούρεκο)

Галактобуреко е вид вита баница и е традиционен десерт в съседна Гърция.…