Маслото е млечен продукт, направен от прясна или ферментирала бита сметана или…
Зеленчуковите крем супи са едновременно полезна и пълна с витамини храна. Те…
Картофеното пюре е гарнитура, чиято официална родина е Франция и която авторите…
Някои наричат зелето "северен лимон". А това не е случайно - витамин…
Дребните семена на растението чиа доскоро се отглеждаха само като декоративен елемент,…
На 3-ти март отбелязваме националния празник на България. Денят на освобождението на…
Мусака е името на няколко различни традиционни ястия на Балканите и в…
Всички обичат торти, особено домашно приготвени. Днес ще ви покажа една такава…
Знаете ли, че първите моркови са били бели, розови, жълти, зелени, лилави…
Домашно приготвените торти винаги са били предпочитани от мен и моето семейство,…
Стафидите и сушенето на гроздето са били познати още в дълбока древност,…
Брашното е дребнозърнест (с едрина около 165 микрона) хранителен продукт, получен от…
Плодът на ананасовите растения е едър (достига до 5 кг), със сладък…
Ягодите са най-полезни, когато се консумират сурови - в натурален вид. Необходими…
Гуакамоле е вид разядка, свързана с индианското племе ацтеки и наподобява пюре,…
Първите европейски писмени свидетелства за картофите идват през 1537 г. от испанския…
Мерло е висококачествен винен сорт грозде, произхождащ от Франция. Основен сорт за…
За родина на салама в различните му разновидности претендират няколко страни -…
Италианската кухня представлява съчетание от редица регионални готварски традиции, разделени по географски…
Всички сме чували за "Бьоф Строганов", ястие което най-общо казано представлява крехко…
Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората…
Според винените специалисти на свинското месо изключително подхождат червени вина с ненатрапчив…
Sign in to your account