Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Баклава с круши и орехи

Родината на крушата е Китай. Различни сортове на този сочен, месест, ароматен…

Балсамово глазирани рулца от свинско със зеленчуци

В днешно време балсамовият оцет е широко разпространен по целия свят като…

След 5

Чийзкейк с круши и шоколад

Чийзкейкът е десерт, който по непотвърдени данни произлиза от Древна Гърция, но…

Заек с картофи в гювеч

Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и…

След 5

Сладки с глазура

Освен обичайната шоколадова глазура, често в кулинарията се използва и т. нар.…

След 5

Картофена торта с кюфтенца

Кюфтетата са познати по целия свят в различни варианти и названия. Българската…

След 5

Плодови купички

Пчелният мед е незаменима храна и лекарство. Сладък, вкусен и ароматен дар…

След 5

Зеленчуков гювеч „Jolie“

Броколите са подвид растение от семейство Кръстоцветни, чиято цветна глава се използва…

Свинско печено

Прасето е всеядно животно, което се развъжда от векове, заради неговата качествена…

След 5

Торта за годишнина

За да се заздрави връзката между двамата партньори, на всяка изминала година…

След 5

Ябълковият пай на Ралица

Ябълките са едни от най-полезните плодове. Освен всичките здравословни ползи, те спомагат…

След 5

Трицветен кекс

При приготвянето на кекс, както и при много други сладкиши, за добър…

Шоколадов кекс

Шоколадът е сред най-популярните продукти на планетата, а продажбите на шоколадови изделия…

След 5

Дърпана домашна баница

Какво е зимата без баница - вкусна, пухкава и ароматна? А баницата…

След 5

Праз с ориз на фурна

В наши дни празът е един от зеленчуците, които се употребяват в…

След 5

Скалички

Любим десерт на малки и големи! Днес ви предлагам рецепта, за която…

Сръбски геврек

Сръбската кухня изобилства от подправки и е наслада за всички сетива. Основните…

След 5

Банички „Снежни човечета“

Топеното сирене е продукт, който се получава от различни млечни изделия като…

След 5

Торта „Автомобил“

Тортата "Автомобил" е инспирирана от анимацията "Колите" и е много подходяща за…

След 5

Ябълков пай

Ябълковият пай има дълга история. Смята се, че родината му е Англия,…

След 5

Мариновано пикантно сирене

Сирене се нарича млечен продукт претърпял физико-химични и биохимични промени под действието…

Гъбки с ванилов крем

В основата на този приятен десерт са най-обикновени мъфини. След като ги…

След 5

Таралеж

Бананите са много популярен плод, особено сред децата. Освен това те са…

След 5

Майсторски сач (рецепта за котлон)

От преди много години хората са ползвали глинените сачове като ежедневни съдове.…

След 5

Меден кейк

Натуралният мед по своите вкусови и хранителни качества е един от най-ценните…

Млечно-майонезено предястие

Началото на майонезата идва от 1757 г. По време на обсадата на…

След 5

Зимна супа от свинско месо с маслини

Смята се, че маслините - една от най-древните храни - са произлезли…

След 5

Овесени бисквити със сладко от къпини и кокос

Смята, че овесът е култивиран в Азия още преди новата ера. В…

След 5

Юнашко печено

В рецептата, която ще ви предложа днес съм използвала най-вкусното от свинското…

Медени смокини със зелено сирене

Смокините са изключително хранителни и имат много ползи за здравето. Въпреки че…