Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Картофи с грах и пилешки бутчета на фурна

Грахът е един от малкото членове на семейство бобови, който може да…

След 5

Пиле Качаторе (Chicken Cacciatore)

Италианската кухня е много разнообразна - всички знаем за вкусните пици и…

Салата „Празничен венец“

Около месец остава до един от най-големите християнски празници - Великден или…

След 5

Бисквитена торта с ябълки

Ябълката е била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове…

След 5

Звездички с крем патисери и ягоди

Маслото е млечен продукт, направен от прясна или ферментирала бита сметана или…

Крем супа от грах

Зеленчуковите крем супи са едновременно полезна и пълна с витамини храна. Те…

Картофено пюре

Картофеното пюре е гарнитура, чиято официална родина е Франция и която авторите…

След 5

Кокоски

Имам любими сладки, които моят мъж ми носи от Белгия. Купува ги…

Салата от прясно зеле и моркови

Някои наричат зелето "северен лимон". А това не е случайно - витамин…

След 5

Веган пудинг с чиа и ягоди

Дребните семена на растението чиа доскоро се отглеждаха само като декоративен елемент,…

Облечени яйца

Яйцата са богати на хранителни вещества. Те влизат в състава на много…

Ароматно пиле

Има тайни в приготвянето на пилешкото месо, които е важно всеки да…

След 5

Хляб „Трибагреник“

На 3-ти март отбелязваме националния празник на България. Денят на освобождението на…

Рулца от шунка

Според историците шунка се е приготвяла още в Древния Рим. Още през…

След 5

Зеленчукова мусака

Мусака е името на няколко различни традиционни ястия на Балканите и в…

Шарена лесна торта с готови рула

Всички обичат торти, особено домашно приготвени. Днес ще ви покажа една такава…

Салата „Снежни топки“

Знаете ли, че първите моркови са били бели, розови, жълти, зелени, лилави…

След 5

Домашна торта с цедено мляко и крем

Домашно приготвените торти винаги са били предпочитани от мен и моето семейство,…

Баница с лапад и спанак

Лападът е бил познат още в Античността и за него се носят…

След 5

Баклава със стафиди и локум

Стафидите и сушенето на гроздето са били познати още в дълбока древност,…

След 5

Царевични питки

Брашното е дребнозърнест (с едрина около 165 микрона) хранителен продукт, получен от…

Бърза и лека торта с ананас и бадеми

Плодът на ананасовите растения е едър (достига до 5 кг), със сладък…

Чийзкейк с ягоди

Ягодите са най-полезни, когато се консумират сурови - в натурален вид. Необходими…

След 5

Гуакамоле

Гуакамоле е вид разядка, свързана с индианското племе ацтеки и наподобява пюре,…

Зимна запеканка

Първите европейски писмени свидетелства за картофите идват през 1537 г. от испанския…

След 5

Домашен козунак с локум

Локумът е едно от най-старите сладки изделия в света. За него трябва…

След 5

Парен кекс

Първобитните хора започнали да приготвят кекс скоро след като открили брашното. В…

След 5

Raffaello с извара

Изварата е продукт, получаван от пресичането на белтъците в млякото. Тя е…

След 5

Поширани круши в мерло с ароматни подправки

Мерло е висококачествен винен сорт грозде, произхождащ от Франция. Основен сорт за…

Солени кошнички с колбас

За родина на салама в различните му разновидности претендират няколко страни -…

След 5