Историята на вкусните пръчки от раци започва в Япония преди около 40…
Бамбукът е вечнозелено растение, което намира широко приложение в кулинарията. Слага се…
Тиквичките са много полезен зеленчук. Диетолозите направо ги боготворят. Освен че в…
Бухти, мекици, тиганици! Уж си приличат, а всъщност са съвсем различни. Тиганиците…
Агнешкото месо се консумира предимно печено или на грил, но разкрива най-силно…
Спанакът е известен с голямото си съдържание на желязо. Първите изчисления са…
Копривата е многогодишно тревисто растение, богато на витамини, минерали и дъбилни вещества…
Руколата е многогодишно тревисто растение, което расте по поляните на Европа, Мала…
Спагети (от италиански: spaghetti, букв. "канапчета", "връвчици") е най-популярният вид паста. Всички…
Капрезе е традиционна италианска лека закуска, разновидност на антипасто. Названието на тази…
Познат от дълбока древност в Индия, Шри Ланка и Китай, в Средиземноморска…
Спанакът е тревисто растение с тъмнозелени листа от семейството на ряпата. Смята…
Една от най-големите съблазни в наши дни, предимно шоколадови, са бонбоните. Първите…
Топеното сирене е млечен продукт, който се получава от преработен кашкавал, меки…
Вкусни и супер лесни за приготвяне са днешните хлебчета в рубриката. Освен…
Думата "воловани" в буквален превод означава издухан или развян от вятъра. Това…
Копривата е род покритосеменни растения от семейство Копривови. Той включва между 30…
Костурът е хищна риба, която се храни с малки рибки и безгръбначни.…
Мариноването е процес, чрез който се обработват хранителни продукти като зеленчуци, месо,…
Яйцата са ценна храна още от далечни времена, когато хората се препитавали…
Аспержите са древна култура, отглеждана преди повече от 2000 години по земите…
По време на великденските празници всяка домакиня е обсипана от работа по…
Учени от Министерството на селското стопанство на САЩ и техни колеги създадоха…
Тази година исках да направя козунак, който хем да е лесен за…
Sign in to your account