Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Свежа салата с морски изкушения

Историята на вкусните пръчки от раци започва в Япония преди около 40…

След 5

Ориз със заешко и лапад

Заешкото месо е от групата на белите меса. То е превъзходно диетично…

След 5

Телешко с бамбук и фъстъци

Бамбукът е вечнозелено растение, което намира широко приложение в кулинарията. Слага се…

След 5

Мусака с тиквички

Тиквичките са много полезен зеленчук. Диетолозите направо ги боготворят. Освен че в…

Сарми в лападови или лозови листа

Лападът е бил познат още в Античността и за него се носят…

След 5

Палачинки със спаначена плънка

Едва ли има някой, който да не знае, че палачинката е тестен…

След 5

Спаначена торта

Чували сме за какви ли не рецепти със спанак - за супа,…

След 5

Шпроти с лук и лайм

Цацата е морска риба, разпространена в Европа и освен че служи за…

Тиганици от коприва

Бухти, мекици, тиганици! Уж си приличат, а всъщност са съвсем различни. Тиганиците…

След 5

Вкусно агънце със зелен лук

Агнешкото месо се консумира предимно печено или на грил, но разкрива най-силно…

След 5

Спаначено слънце

Спанакът е известен с голямото си съдържание на желязо. Първите изчисления са…

След 5

Супа от лапад и коприва

Копривата е многогодишно тревисто растение, богато на витамини, минерали и дъбилни вещества…

Пролетна баница с лапад, рукола и сирене

Руколата е многогодишно тревисто растение, което расте по поляните на Европа, Мала…

След 5

Пълнозърнеста паста ала Jolie с миди и чери домати

Спагети (от италиански: spaghetti, букв. "канапчета", "връвчици") е най-популярният вид паста. Всички…

Салата „Капрезе“ с домати, моцарела и босилек

Капрезе е традиционна италианска лека закуска, разновидност на антипасто. Названието на тази…

След 5

Ветрило от патладжан

Познат от дълбока древност в Индия, Шри Ланка и Китай, в Средиземноморска…

След 5

Банички със спанак

Спанакът е тревисто растение с тъмнозелени листа от семейството на ряпата. Смята…

След 5

Домашни бонбони

Една от най-големите съблазни в наши дни, предимно шоколадови, са бонбоните. Първите…

Панирани картофени сърца с топено сирене

Топеното сирене е млечен продукт, който се получава от преработен кашкавал, меки…

След 5

Грахамени хлебчета

Вкусни и супер лесни за приготвяне са днешните хлебчета в рубриката. Освен…

Воловани: „Влюбени“ бутер сърца с плънка

Думата "воловани" в буквален превод означава издухан или развян от вятъра. Това…

След 5

Коприва по тетевенски

Копривата е род покритосеменни растения от семейство Копривови. Той включва между 30…

Филе от костур с паста

Костурът е хищна риба, която се храни с малки рибки и безгръбначни.…

Лео Бианки

Крехки пилешки пържолки

Мариноването е процес, чрез който се обработват хранителни продукти като зеленчуци, месо,…

Гнездото на Косе Босе

Яйцата са ценна храна още от далечни времена, когато хората се препитавали…

След 5

Аспержи с млечен сос и сирене Чедър

Аспержите са древна култура, отглеждана преди повече от 2000 години по земите…

След 5

Спаначена салата с червени боровинки и орехи

По време на великденските празници всяка домакиня е обсипана от работа по…

Шарени американски задушени картофки

Учени от Министерството на селското стопанство на САЩ и техни колеги създадоха…

След 5

Торта „Наполеон“

Днешната рецепта е за прекрасна и бърза торта с бутер тесто. Уникално…

Домашен великденски козунак

Тази година исках да направя козунак, който хем да е лесен за…