Тази седмица искам да ви представя малко по-различна версия на класическия крем…
Рецептата за свински кебап е част от традиционната българска кухня и макар…
Кишът е вид солен пай, произлязъл от Германия и широко разпространен във…
Aгнешкото месо се свързва с тържествения обяд на Великден и по-късно -…
"Уелингтън" е традиционна английска рецепта за приготвяне на телешко филе, при която…
Гъбите основно се състоят от вода (съдържат толкова, колкото зеленчуците), затова са…
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Остават…
Ястието е традиционно за беларуската кухня, където се приготвя в най-различни разновидности.…
Надали има човек, който би успял да обори твърдението, че българската кухня…
Галактобуреко е вид вита баница и е традиционен десерт в съседна Гърция.…
Грахът е един от малкото членове на семейство бобови, който може да…
Италианската кухня е много разнообразна - всички знаем за вкусните пици и…
Около месец остава до един от най-големите християнски празници - Великден или…
Ябълката е била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове…
Маслото е млечен продукт, направен от прясна или ферментирала бита сметана или…
Зеленчуковите крем супи са едновременно полезна и пълна с витамини храна. Те…
Картофеното пюре е гарнитура, чиято официална родина е Франция и която авторите…
Някои наричат зелето "северен лимон". А това не е случайно - витамин…
Дребните семена на растението чиа доскоро се отглеждаха само като декоративен елемент,…
На 3-ти март отбелязваме националния празник на България. Денят на освобождението на…
Мусака е името на няколко различни традиционни ястия на Балканите и в…
Всички обичат торти, особено домашно приготвени. Днес ще ви покажа една такава…
Знаете ли, че първите моркови са били бели, розови, жълти, зелени, лилави…
Sign in to your account