Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Пиле с розмарин

Розмаринът е широко разпространен и у нас. Бил е познат в Египет…

След 5

Къпана баница

Макар да се смята за типично българско ястие, къпаната баница е разновидност…

След 5

Десерт с фиде и канела

Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората…

След 5

Бадемова торта с джинджифилов крем

Джинджифилът наричан още исиот или имбир, е растение, чиито корени се използват…

Мъфини „Диана“

Мъфините са много вкусни, изключително лесни за приготвяне, предлагат богата гама от…

След 5

Любим зимен кекс

По стара семейна рецепта си имаме един кекс. В един зимен и…

След 5

Немски сладкиш с ябълки и крем

В една ябълка има средно 80 калории. Този плод не съдържа мазнини,…

След 5

Солен пай

В забързаното ни ежедневие отделяме все по-малко време за готвене. В случаите,…

Карамелизирано свинско с плодове и орехи

Свинското месо е доста разпространено в нашата кухня. Ако искате да сте…

След 5

Фунийки с домашен крем

Фунийките с крем са може би едни от най-популярните кулинарни глезотийки от…

След 5

Баклава с кексова плънка

Баклава и кекс в едно или десерт, който я приготвяме двамата с…

След 5

„Клъки“ – панирано пиле

Като почитателка на месните ястия, няма как да скрия апетита и влечението…

Двуцветни сладки

Тези топящи се в устата сладки и техния вълшебен аромат са едно…

Зимен „козунак“

Обичам зимата! Обичам онова празнично настроение, което ме обхваща към края на…

След 5

Баклавата на Виолета

В различните краища на България и Балканите ястията на основата на точени…

След 5

Салата „Часовник“

Часовникът е едно от най-старите човешки изобретения. Едни от първите часовници, използвани…

След 5

Сладки полумесеци

Сладкишите са едно от най-древните кулинарни изкушения, познати на човечеството. Разбира се,…

След 5

Богата зелена салата с пилешко, чери домати и млечен сос

Салатата "Корн" на пръв поглед е незабележима и непретенциозна с нейните малки…

Руска салата

Салата, позната у нас като руска, се нарича френска в Русия. Във…

След 5

Бърза пита

Може ли да се приготви пита, която да не чакаме час или…

След 5

Домашно тирамису

По света тирамису се приготвя по-толкова различни начини, че е трудно да…

След 5

Полезни бисквитки

Напоследък пълнозърнестите бисквитки за закуска са абсолютен хит. Предлагам ви моя вариант…

Птичи гнезда

Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня.…

След 5

Снежен човек

Сметаната е много полезен кисело-млечен продукт. Тя има по-малко белтъчини от млякото,…

След 5

Мъфини „Мимоза“

Мъфините представляват малки кръгли кексчета, които може да са сладки или солени,…

След 5

Кюфтенца, ама с картофи

Картофите са многогодишни растения от семейство Картофови, род Кучешко грозде. Те са…

Сьомга със салата от зелен фасул

Зеленият фасул е една от най-старите храни, познати на човечеството. Най-старите находки…

След 5

Свинско в сладко-кисел сос

Твърди се, че рецептата за сладко-кисел сос идва от китайската провинция Хунан.…

След 5

Крем от тиква

Тиквата е позната още от дълбока древност - отглежда се повече от…

След 5

Панирано филе от акула със зеленчуци и печенки с лимоново-чеснов дресинг

Месото от акула съдържа пълноценни белтъци, малко количество мазнини, минерални вещества. То…

След 5