Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората…
Джинджифилът наричан още исиот или имбир, е растение, чиито корени се използват…
Мъфините са много вкусни, изключително лесни за приготвяне, предлагат богата гама от…
В една ябълка има средно 80 калории. Този плод не съдържа мазнини,…
В забързаното ни ежедневие отделяме все по-малко време за готвене. В случаите,…
Свинското месо е доста разпространено в нашата кухня. Ако искате да сте…
Фунийките с крем са може би едни от най-популярните кулинарни глезотийки от…
Като почитателка на месните ястия, няма как да скрия апетита и влечението…
Обичам зимата! Обичам онова празнично настроение, което ме обхваща към края на…
В различните краища на България и Балканите ястията на основата на точени…
Часовникът е едно от най-старите човешки изобретения. Едни от първите часовници, използвани…
Сладкишите са едно от най-древните кулинарни изкушения, познати на човечеството. Разбира се,…
Салатата "Корн" на пръв поглед е незабележима и непретенциозна с нейните малки…
Напоследък пълнозърнестите бисквитки за закуска са абсолютен хит. Предлагам ви моя вариант…
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня.…
Сметаната е много полезен кисело-млечен продукт. Тя има по-малко белтъчини от млякото,…
Мъфините представляват малки кръгли кексчета, които може да са сладки или солени,…
Картофите са многогодишни растения от семейство Картофови, род Кучешко грозде. Те са…
Зеленият фасул е една от най-старите храни, познати на човечеството. Най-старите находки…
Твърди се, че рецептата за сладко-кисел сос идва от китайската провинция Хунан.…
Месото от акула съдържа пълноценни белтъци, малко количество мазнини, минерални вещества. То…
Sign in to your account