Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Крем „Ванилия“ с лимончело

Тази седмица искам да ви представя малко по-различна версия на класическия крем…

Кебап със свинско месо

Рецептата за свински кебап е част от традиционната българска кухня и макар…

След 5

Киш със спанак, бекон и сирена

Кишът е вид солен пай, произлязъл от Германия и широко разпространен във…

Пълнен заек

Заешкото месо е не само по-бедно на мазнини, но и много вкусно.…

Такос

Такос е ястие от мексиканската кухня. Представлява сандвич от тортиля, свита на…

След 5

Агнешко печено със зелен лук и девесил

Aгнешкото месо се свързва с тържествения обяд на Великден и по-късно -…

Пиле „Уелингтън“

"Уелингтън" е традиционна английска рецепта за приготвяне на телешко филе, при която…

Свински хапки с гъби, сметана и тиква

Гъбите основно се състоят от вода (съдържат толкова, колкото зеленчуците), затова са…

След 5

Козунак със стафиди

Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Остават…

Постни содени гевреци

Содата за хляб е изобретена от френския химик Льобланк в края на…

След 5

Картофени палачинки

Ястието е традиционно за беларуската кухня, където се приготвя в най-различни разновидности.…

Баница със спанак

Надали има човек, който би успял да обори твърдението, че българската кухня…

Галактобуреко (γαλακτομπούρεκο)

Галактобуреко е вид вита баница и е традиционен десерт в съседна Гърция.…

Картофи с грах и пилешки бутчета на фурна

Грахът е един от малкото членове на семейство бобови, който може да…

След 5

Пиле Качаторе (Chicken Cacciatore)

Италианската кухня е много разнообразна - всички знаем за вкусните пици и…

Салата „Празничен венец“

Около месец остава до един от най-големите християнски празници - Великден или…

След 5

Бисквитена торта с ябълки

Ябълката е била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове…

След 5

Звездички с крем патисери и ягоди

Маслото е млечен продукт, направен от прясна или ферментирала бита сметана или…

Крем супа от грах

Зеленчуковите крем супи са едновременно полезна и пълна с витамини храна. Те…

Картофено пюре

Картофеното пюре е гарнитура, чиято официална родина е Франция и която авторите…

След 5

Кокоски

Имам любими сладки, които моят мъж ми носи от Белгия. Купува ги…

Салата от прясно зеле и моркови

Някои наричат зелето "северен лимон". А това не е случайно - витамин…

След 5

Веган пудинг с чиа и ягоди

Дребните семена на растението чиа доскоро се отглеждаха само като декоративен елемент,…

Облечени яйца

Яйцата са богати на хранителни вещества. Те влизат в състава на много…

Ароматно пиле

Има тайни в приготвянето на пилешкото месо, които е важно всеки да…

След 5

Хляб „Трибагреник“

На 3-ти март отбелязваме националния празник на България. Денят на освобождението на…

Рулца от шунка

Според историците шунка се е приготвяла още в Древния Рим. Още през…

След 5

Зеленчукова мусака

Мусака е името на няколко различни традиционни ястия на Балканите и в…

Шарена лесна торта с готови рула

Всички обичат торти, особено домашно приготвени. Днес ще ви покажа една такава…

Салата „Снежни топки“

Знаете ли, че първите моркови са били бели, розови, жълти, зелени, лилави…

След 5