Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Бейкуел пудинг с къпини

След празничната новогодишна нощ настъпва лека меланхолия. Всички са уморени от трескавите…

Погача за специални гости

Правя тази погача за кръщавки, сватби, на Димитровден, за специални гости. Винаги…

След 5

Празнични меденки

Дълго се чудех каква да бъде последната рецепта за годината, която да…

Най-вкусните меденки

Често свързваме вкуса на меденките с посрещането на празника Рождество, те обаче…

След 5

Торта Гараш

Празниците продължават с предстоящото посрещане на Новата година. Всички култури, които ползват…

Баклава „Христинка“

Има много рецепти за приготвяне на домашна баклава и е доста трудно…

Меденки

Представям ви рецептата за любимите ни коледни меденки, които са неизменна част…

След 5

Сладкиш с портокалов мармалад

Отдавна портокалите не са само зимен плод и може да си ги…

Гювеч „Изобилие“

Ястията в гювеч са едни от най-характерните за българската национална кухня. Рецептата…

Точена баница с тиква

24-ти декември (Бъдни вечер) наближава. Това е денят, в който християните се…

Пилешко филе с мед и рози

Всички сме чували и чели как българската роза е призната по цял…

Лео Бианки

Коледни тарталети Jolie

Сушените плодове са едно истинско съкровище в света на храните, което често…

Вита баница с мая

С наближаването на Коледните и Новогодишните празници всички си представяме отрупани с…

Бабината питка

Декември е един от месеците с най-много празнични поводи за пълни трапези…

След 5

Канелони с месо, зеленчуци и сос „Бешамел“

Днешната рецепта дълго отлагах да приготвя, но, след като я опитах, със…

Лесна и вкусна есенна салата

Приготвянето на домашни зимнини в това число и туршия е народна традиция…

След 5

Сладкиш „Трес лечес“

Сладкишът "Трес лечес" е много популярен десерт в САЩ, Мексико, Централна и…

Лео Бианки

Зеленчукова крем супа с червено цвекло

Червеното цвекло е вид кореноплоден зеленчук. Корените му са тъмночервени и се…

Картофена запеканка „Ани“

Всички ние намираме все по-малко време за приготвяне на топла и вкусна…

Лимонов кейк с рикота

Рикота е традиционно италианско сирене, което се произвежда в Италия вече в…

Лео Бианки

Шоколадов кекс с кокосови топчета

Кулинарните историци твърдят, че първобитните хора започнали да приготвят кекс още след…

Лео Бианки

Пълненият шаран на Jolie

На 6 декември Българската православна църква отбелязва празника на Свети Никола (Никулден).…

Мъфини „Закуска“

Днес ще ви въведа в необятния свят на малките кексчета - мъфините.…

Руло Стефани ала Дани

Кайматата е смляно или кълцано месо. Към каймата могат да се добавят…

Сладкиш със сладко от боровинки и шоколад

От плодовете може би най-много обичам боровинките. Много полезни и изключително вкусни,…

Бухти

Бухтите са любима българска закуска, която се приготвя лесно и осигурява доволни…

Джинджифилови коледни сладки

Дълго мислих какъв да бъде уводът на тази рецепта. Този път няма…

Напукани бисквитки

Напоследък се обръща много внимание на качеството на храната и съставките, които…

Свинско на фурна с праз лук

Вкусът на праза се смята за по-изтънчен от този на обикновения лук.…

Ципура с бял лук и бланширана маруля

Ципурата е риба с бяло, нежно и леко сухо месо. Тя е…

Лео Бианки