След празничната новогодишна нощ настъпва лека меланхолия. Всички са уморени от трескавите…
Правя тази погача за кръщавки, сватби, на Димитровден, за специални гости. Винаги…
Дълго се чудех каква да бъде последната рецепта за годината, която да…
Често свързваме вкуса на меденките с посрещането на празника Рождество, те обаче…
Празниците продължават с предстоящото посрещане на Новата година. Всички култури, които ползват…
Има много рецепти за приготвяне на домашна баклава и е доста трудно…
Отдавна портокалите не са само зимен плод и може да си ги…
Ястията в гювеч са едни от най-характерните за българската национална кухня. Рецептата…
24-ти декември (Бъдни вечер) наближава. Това е денят, в който християните се…
Всички сме чували и чели как българската роза е призната по цял…
Сушените плодове са едно истинско съкровище в света на храните, което често…
С наближаването на Коледните и Новогодишните празници всички си представяме отрупани с…
Днешната рецепта дълго отлагах да приготвя, но, след като я опитах, със…
Приготвянето на домашни зимнини в това число и туршия е народна традиция…
Сладкишът "Трес лечес" е много популярен десерт в САЩ, Мексико, Централна и…
Червеното цвекло е вид кореноплоден зеленчук. Корените му са тъмночервени и се…
Всички ние намираме все по-малко време за приготвяне на топла и вкусна…
Рикота е традиционно италианско сирене, което се произвежда в Италия вече в…
Кулинарните историци твърдят, че първобитните хора започнали да приготвят кекс още след…
На 6 декември Българската православна църква отбелязва празника на Свети Никола (Никулден).…
Кайматата е смляно или кълцано месо. Към каймата могат да се добавят…
От плодовете може би най-много обичам боровинките. Много полезни и изключително вкусни,…
Бухтите са любима българска закуска, която се приготвя лесно и осигурява доволни…
Дълго мислих какъв да бъде уводът на тази рецепта. Този път няма…
Напоследък се обръща много внимание на качеството на храната и съставките, които…
Вкусът на праза се смята за по-изтънчен от този на обикновения лук.…
Ципурата е риба с бяло, нежно и леко сухо месо. Тя е…
Sign in to your account