Целината е наречена “магическата храна на боговете“ и “истинска банка на полезни…
От години съществува езиковият спор - Варна и региона срещу всички останали.…
Айсбергът е зеленчук тип зелена салата, който принадлежи към семейството на марулите.…
Лазаровден е свързан с възкресението на Лазар, живял близо до Йерусалим. Името…
Телешкото и говеждото месо са пръв приятел на всички, които искат да…
Нахутът (известен и като леблебия) е една от основните храни на Ориента.…
Думата сувлаки (Souvlaki или Σουβλάκι) в превод от гръцки означава "шиш". Всъщност…
Мерджанът (императорско плодче) е дългогодишен храст с малки червени плодове и жълти…
Скаридите, най-вече кралските, са сред най-предпочитаните морски дарове. Въпреки че са с…
Картофите са на четвърто място по мащаб на производството им в света…
Празът е много по-полезен за здравето ни, отколкото можем да си представим.…
Наричат пастата италиански кулинарен шедьовър. И с право! Тя е едно от…
Картофите са били консумирани от индианските племена от хиляда години. В Европа…
За локума трябва да сме благодарни на кулинарните майстори в Османската империя.…
Скумрията е морска риба със силен и дори сладнеещ вкус. Типична за…
Кориандърът е едногодишно тревисто растение, което се използва широко като подправка в…
Октоподът е морско мекотело най-често с осем пипала. Повечето видове достигат дължина…
Доматът e храстовидно многогодишно растение с кратък живот, което се отглежда едногодишно.…
Захарното тесто е едно от най-ценните открития за сладкарството. Ако никога не…
Оризът е култивиран преди повече от 6 хилядолетия в Китай, но най-големият…
Младата коприва е истинска съкровищница за витамини, минерали, органични киселини и други…
Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и…
В думата праз на пръв поглед няма нищо екзотично или древно. Свикнали…
Sign in to your account