Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Манджа ала баба

Корите за баница са тестено изделие, най-често използвано за направата на баници,…

Лаврак с аспержи и два вида сос

Лавракът е разпространен предимно в Атлантически океан и Средиземно море, среща се…

Лео Бианки

Ароматен киш с картофи и лук

Макар и името на това ястие да е френско, неговата родина всъщност…

След 5

Черешов кейк с бадеми

Черешите са едни от най-ранните пролетни плодове. Познати са отпреди около 300…

Зелена салата с чесън “Константин“

Маруля, зелена салата, салата айсберг - всички те принадлежат към едно семейство,…

Пролетни картофени цветя

Родината на картофите е Южна Америка, вероятно някъде в днешните Перу, Боливия…

След 5

Варен омлет

Когато няма какво друго да се яде, изборът винаги е бил предопределян…

След 5

Домашен бадемов марципан

Бадемите съдържат разнообразие от полезни за човешкия мозък вещества. На първо място…

След 5

Бърза закуска с бекон

Тази бърза закуска с бекон е от ястията, които измисляме, когато сме…

След 5

Чийзкейк с ягоди и екзотични плодове

Ягодите са плодове, богати на антиоксиданти. Те съдържат и ценни хранителни вещества,…

Паста „копринени кърпички“ със спаначено песто

Родината на пестото е областта Лигурия в Италия - кръстопът и сборен…

Свежа салата с ягоди, рукола и ядки

Съвременната история на ягодите започва в Европа през 18-ти век, когато френският…

Дроб сарма

Агнешкото месо е един от най-старите постоянни източници на висококачествен протеин в…

След 5

Пилешки рулца с канелони в сос от четири сирена

Неведнъж сме писали за италианския кулинарен шедьовър, наречен паста. Той има над…

След 5

Пилешки гърди със сос от мента

Според древните гърци ментата укрепвала ума, а ваните с мента спомагали за…

Лео Бианки

Мароканско изкушение „Кокосов Пеньон де Велес де ла Гомера“

На санскрит кокосовата палма е позната под името ''kalpa vriksha'', което означава…

Канелени наполеонки

Канелата се добива от кората на дървото, която през 2 г. се…

Лео Бианки

Кифлички с извара и зелени подправки

Изварата е продукт, получаван от пресичането на белтъците в млякото. Тя е…

След 5

Шоколадово фондю “Портокалова гондола“

Думата ''фондю'' произлиза от френския глагол ''fondre'', който означава ''разтапям''. Това е…

След 5

Еклерова торта

В основата на еклеровата торта, както категорично подсказва и името ѝ, стоят…

След 5

Фалшива „агнешка“ дроб сaрма

Дроб сарма е едно от най-популярните ястия, разпространени на целия Балкански полуостров.…

След 5

Ризото със зеленчуци и сметана

Ризото е северноиталианско ястие, чието приготвяне в повечето случаи не отнема повече…

След 5

Заешки бутчета с череши

От векове заешкото месо се смята за най-диетично и полезно. То е…

Лео Бианки

Слънчева салата с чипс от целина „Ураниум 240“

Доматът e храстовидно многогодишно растение с кратък живот, което се отглежда едногодишно.…

Гергьовско агне

Агнешкото месо има не само богат вкус, но и пази здраво сърцето.…

След 5

Фалшиво тирамису

Тирамисуто е сред най-популярните италиански десерти и е разпространено по целия свят.…

След 5

Вегетариански гювечета „Красная линия“

Последователите на вегетарианството изграждат хранителния си режим от растителни храни (плодове, зеленчуци…

Чипс от целина

Целината е двугодишен зеленчук, част от семейство сенникоцветни. Роднини на целината са…

Медeно пиле с броколи

Историята на броколите започва съвсем наблизо - на територията на днешна Турция,…

Лео Бианки

Традиционен български таратор

Тараторът е студена супа, традиционна в българската кухня. Присъства на трапезата в…

След 5