Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Пъдпъдък в патладжан

Ако са ви зарадвали с няколко пъдпъдъка, най-вероятно ще се наложи да…

След 5

Патладжан по руски (от кавказките републики)

Патладжаниете принадлежат също като доматите и пипера към семейството на картофите. Макар…

След 5

Спаначена супа с ориз

Спанакът е тревисто растение от семейството на ряпата. Има тъмно зелени листа,…

Печени картофи с чеснов аромат

Предците ни са използвали чесъна още 2300 години преди нашата ера. Горещината…

След 5

Разядка с патладжани

Този зеленчук понякога е пренебрегван заради неговата горчивина и трапчив вкус, които…

Телешко с картофи в гювеч

Телешкото месо присъства в различните европейски кухни още от древни времена. То…

След 5

Ябълков чипс

Чипсът е може би най-добрата добавка към бирата, която със сигурност минава…

След 5

Клафути с круши

Ако мечтаете да посетите Франция, но не можете да си позволите пътуване…

Желирана динена водка

Един от най-популярните и обичани плодове през лятото е динята. Първоначално тя…

След 5

Кюфтета от тиквички с вкус на лято

Тиквичките са летен зеленчук, богат на калий, калций, магнезий, фосфор и желязо,…

Баварски крем с ягодово пюре и карамел

Както и името на крема подсказва, рецептата за него идва от германската…

След 5

Свински котлети с рататуй

Рататуй е френско национално ястие, типично за областта в югоизточна Франция и…

Лео Бианки

Бейкуел кейк с праскови и боровинки

Бейкуел кейк е бадемов пандишпан - смес от бадеми, масло и яйца,…

Риба меч по средиземноморски

Рибата меч е хищна риба, чиято горна челюст е силно източена, мечовидна,…

След 5

Шоколадов сладолед с маскарпоне

В основата за приготвянето на този сладолед стои италианското сирене маскарпоне, което…

Пълнени тиквички и гъби

Диетични, леки, витаминозни и много вкусни, с бяла шапчица и стегната и…

След 5

Летен десерт с чийзкрем, бисквити и пресни малини

Малината е диво или културно многогодишно храстовидно растение. Съществуват около 320 вида.…

Още едно тирамису

Маскарпоне е изконен италиански специалитет, измислен в областта Ломбардия. Този вид сирене,…

След 5

Вкусни шишарки

Прошуто е италиански деликатес, вид шунка от свински бут, маринован и зрял…

Лео Бианки

Салата с бейби царевички

Крехките и хрупкави кочанчета на бейби царевицата са обрани много рано, още…

Лео Бианки

Агнешки кюфтенца със сос от кисело мляко и пюре от грах

Киселото мляко се смята за една от храните с най-голяма хранителна стойност…

Лео Бианки

Филе от треска с чери домати и печени розови картофи

Трескоподобните риби са едни от най-разпространените видове в националните морски кухни на…

Кейк с ябълки и кедрови ядки

Ябълката е била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове…

Лео Бианки

Паниран кашкавал по чешки „Smazeny syr“

Чешката кухня е една от най-странните и нетрадиционни в света. Местните кулинарни…

След 5

Морски каприз

Специалистите по здравословно хранене са категорични - колкото повече морски дарове има…

Лео Бианки

Тракийска салата „Парис“ с пържени чушки, камби и чесън

Ако направим равносметка, чушките са най-изконно българският зеленчук, с огромен принос не…

Кайсиев сладкиш

Родината на кайсията е Североизточна Армения. Едва през I век стига до…

Пиле с маслини, стафиди и спаначен ориз, салса от нектарини

Не, в заглавието няма грешка! Освен горещ латино танц салсата е и…

Лео Бианки

Питка „Еделвайс“

Повечето любители кулинари, които трупат опит в кухнята, добре знаят правилата за…

След 5

Фазан за двама

Месото на фазана е сочно и крехко. Както при другите дивечови меса,…

След 5