Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Пълнени кошнички с мус от печени чушки и сирене чедър

Сиренето чедър произхожда от югозападна Англия и е едно от 10-те най-популярни…

Лео Бианки

Чийзкейк с малинов сос

Макар да изглежда като продукт на съвременността, чийзкейкът е бил приготвян още…

Лео Бианки

Осъвременена пача

Пачата е ястие, характерно за българската национална кухня. Историята му започва още…

След 5

Редена салата със скариди

Скаридите са дребни до средно големи ракообразни животни, които живеят в сладководни…

Лео Бианки

Филе от ципура с портокал

Ципурата (позната и като коца) живее както в морска вода, така и…

Лео Бианки

Барбекю от свинско с коняк и зеленчуци

Конякът е силно алкохолно питие, вид бренди. За разлика от малцовото уиски,…

Свински шишчета с бананово-картофено пюре

Сладките картофи са по-диетични и по-полезни от обикновените картофи. Наричат ги батати,…

След 5

Къпкейк „Диня“

Знаете ли каква е разликата между мъфин и къпкейк? Да, те привидно…

След 5

Супа със спанак и гъби

Спанакът е тревисто растение с тъмнозелени листа от семейството на ряпата. Градинският…

След 5

Печени круши с ароматно козе сирене

Козето сирене е храна с древнa история, за която се предполага, че…

Лео Бианки

Свински джолан със зеленчуци в гърне

Глинените съдове за готвене са известни от много векове, но в съвременната…

След 5

Руло с риба тон

Името "туна" или "тон" се отнася за няколко океански вида риби от…

Лео Бианки

Супа от зеленчуков микс

Супите се подразделят въз основа на различни признаци - температура на поднасяне,…

След 5

Салата за любителите на червеното цвекло

Хапването на червено цвекло в преходния период между различните сезони подпомага поддържането…

След 5

Сметанова торта с десертни череши

Според учените черешите са се оформили като самостоятелен вид някъде на територията…

След 5

Печено шпиковано свинско контрафиле

Свинското контрафиле е крехка, деликатна, силно ароматна и най-важното - винаги актуална…

След 5

Бисквитена торта с желатин

През Средновековието бисквитата е била сладка паста от изпечен натрошен хляб или…

След 5

Шоколадово вдъхновение с лимонов аромат

Шоколадът е богата на калории храна. Той съдържа 61% въглехидрати, 30% мазнини…

След 5

Тирамису ала Милена

Един от най-популярните италиански десерта по света, приготвен с натопени в кафе…

След 5

Мераклийска пита

Дали за обяд в почивния ден или за посрещане на гости по…

След 5

Манатарки с орехи и лук в масло

Манатарката е известна у нас още като меча гъба, самунка или маматарка.…

Руло Стефани ала Милена

Рулото Стефани има почти доказан маджарски произход и в родната Унгария му…

След 5

Цветя от свинско бон филе с картофи и праз в масло

Свинското бон филе е най-крехкото свинско месо, подходящо за приготвяне на истински…

След 5

Фондю с четири вида сирена

Родината на фондюто е Швейцария. Думата "фондю" произлиза от френския глагол "fondre",…

След 5

Салата с чери домати и краставица

Родината на чери доматчетата е Южна Америка. Те на пръв поглед са…

Пълнени картофи с гъби и орехи

Смята се, че първите картофи са култивирани в планински райони на Андите…

Винено свинско с гъби и балучка

Балучката е вид дребен есенен лук, предназначен за засаждане. Като размер е…

Свинско руло с гъби и праз лук

Свинското месо е едно от най-познатите и консумирани меса в България. Лесно…

След 5

Медени сладки с орехи

Медът може да бъде незаменима храна в менюто на всеки човек. Пчелният…

Печени пилешки бутчета с портокали

Птичето месо се характеризира с благоприятно съотношение на ненаситени спрямо наситени мастни…