Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Сладкиш „Негърче“

У нас сладкишът е познат като "Негърче", а по света го наричат…

След 5

Сиропиран десерт „Ася“

Тази седмица в "Нещата, които сътворих" ви представям една рецепта, която я…

Печен карфиол в чесново масло

Рецептата, която ви представям днес, е от онези, в които се "влюбвам"…

Заешка яхния със зеленчуци

Наскоро приготвих на моето семейство тази вкусна и ароматна яхния със заек.…

Разядка с крема сирене

Крема сиренето се определя като вид меко бяло сирене, с поне 33%…

След 5

Кекс с череши и шоколадова заливка

Много често ми остават плодове от компот, които се чудя за какво…

Салата „Есен“

Есента предлага различни багри и шарки, точно като салата, с която ще…

Свинско, задушено с дюли

Обичам да комбинирам свинско месо с плодове и все по-често го правя.…

Израелски кекс с моркови

Тази седмица в "Нещата, които сътворих" ви представям кекс, но не какъв…

Печени кестени във фурна

"Започнат ли да падат листата, из въздуха се вдигат най-различни вкусни аромати…

Зелена салата с червено цвекло

Днес реших да представя една витаминозна и шарена салата. Червеното цвекло отдавна…

Тиквеник с готови кори

За мен ароматът на есен, на спомен от детството, на топлина и…

Мини кюфтенца с доматен сос

Ароматни, много вкусни, много бързи за приготвяне и оставащи ви без дъх.…

Батати с апетитна плънка

Знаете ли, че бататите са истинска здравословна бомба? Специалисти по храненето са…

Ориенталски кюфтета

Тази седмица в "Нещата, които сътворих" ще ви изненадам с предложение за…

Крем супа от карфиол

Обичам супи! Всякакви! Като се изразявам така, наистина имам предвид различни видове…

Обърнат ябълков сладкиш

Обожавам сладкишите с ябълки и уханието, което носят в дъждовните дни. И…

Задушен джолан със сос

В българската кухня много често присъства свинското месо, особено през зимните месеци.…

Мусака

Хапва ви се нещо вкусно и лесно за приготвяне? Замесена кайма, златисти…

Бутер фунийки с крем

Спомен от детството ни… така мога да нарека днешната рецепта. Изключително сладки…

Медени сладки с парченца шоколад

Тази седмица в "Нещата, които сътворих" ще ви представя Медени сладки -…

Пай с ябълки, дюли и тиква

Представям ви рецепта, с която кухнята ви ще ухае на прясно изпечен…

Пиперки гондола

В забързаните делнични вечери често е истинско предизвикателство да решим какво да…

Пилешки дробчета на тиган

Oсобено полезна част от вътрешностите на пилето са дробчетата. Те също освен…

Свинска кавърма

В поредицата есенно-зимни изкушения, днес в рубриката "Обичам те, храна!" ви представям…

Зелева чорба за нула време

Зимата вече чука на вратите ни, навън застудя и идва време за…

Ябълков сладкиш от стар хляб

Тази седмица в "Нещата, които сътворих" ще ви представя една рецепта за…

Есенна салата с карфиол и тиква

Всеки сезон е красив сам по себе си. Но безспорно можем да…

Солети

Есен е! Любимият ми сезон! Градът е обагрен в прекрасни цветове, въздухът…

Яхния с леща и нахут

Нахутът, наричан често също леблебия (когато е печен) или сланутък, е растение…