Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Пилешки дробчета на тиган

Oсобено полезна част от вътрешностите на пилето са дробчетата. Те също освен…

Свинска кавърма

В поредицата есенно-зимни изкушения, днес в рубриката "Обичам те, храна!" ви представям…

Зелева чорба за нула време

Зимата вече чука на вратите ни, навън застудя и идва време за…

Ябълков сладкиш от стар хляб

Тази седмица в "Нещата, които сътворих" ще ви представя една рецепта за…

Есенна салата с карфиол и тиква

Всеки сезон е красив сам по себе си. Но безспорно можем да…

Солети

Есен е! Любимият ми сезон! Градът е обагрен в прекрасни цветове, въздухът…

Яхния с леща и нахут

Нахутът, наричан често също леблебия (когато е печен) или сланутък, е растение…

Салата дзадзики с кисели краставички

Предвид настъпването на есенно-зимният период, в "Обичам те, храна!" днес ще ви…

Печено пиле с портокали и мед

Преди време в рубриката "Вкусни изкушения" ви бях предложила рецепта за пилешки…

Закуска Бурито с наденички Кабанос

Тази седмица в "Нещата, които сътворих" отново сме на мексиканска вълна и…

Крем супа от круши

Крушата произлиза от Китай. Различни сортове са отглеждани още от Древността. Съществуват…

Мъфини с течен шоколад

Днешната рецепта е за едни неустоими мъфини с наситен шоколадов вкус. За…

Мъфини с банани и шоколад

Макар у нас да ядем бананите най-вече сурови, всъщност те могат също…

Сърнишка баница с яйца и сирене

Рецептата за вкусна баница е едно от задължителните неща, които всяка родна…

След 5

Картофени кюфтета с риба тон

Тази седмица в "Нещата, които сътворих" ще ви представя картофени кюфтета с…

Талиатели със сьомга и доматен сос

Паста (от италиански pasta – тесто) са разнообразни хлебни изделия, популярни в…

Хрупкави хлебчета без месене

Малки хлебчета с хрупкава коричка и изключително меки и пухкави отвътре. Можете…

Кекс с кокос и течен шоколад

Кокосовият орех е плодът на кокосовата палма (Cocos nucifera). Това е един…

Млечен крем с праскови и бисквити

Искате нещо вкусно, сладко и лесно? Тогава това неустоимо предложение е за…

Класическо домашно кьопоолу

Тази седмица съм на патладжанена вълна и в рубриката "Вкусни изкушения" ще…

Тортила с шунка, бекон и кашкавал

Тази седмица в "Нещата, които сътворих" ще ви представя една бърза рецепта…

Рибена яхния

Честно да ви призная, рядко приготвям рецепти от кулинарните списания, които купувам.…

Трите чаши

Днес ще ви представя един от първите сладкиши, които приготвих сама. Рецептата…

Вкусна пухкава погача

Наскоро посетих един уникален кулинарен курс и днес ще ви разкажа за…

Оригинална турска баклава

Най-големият мюсюлмански празник, който празнуват турците в България и българите – мохамедани…

След 5

Уникални палачинки с шоколад и малини

Много пъти съм се питала има ли някой, който не обича палачинки.…

Бърза шоколадова торта за детски рожден ден

Тази седмица в "Нещата, които сътворих" ще ви представя една изключително вкусна…

Люта супа с кайма и нахут

Нахутът, наричан още леблебия (когато е печен) или сланутък, е растение от…

Лава кейк без печене

Казват, че лава кейкът се е появил в следствие на грешка. Готвачът…

Пъстърва с орехи, босилек и сотирани тиквички

Сотирането е вид техника в процеса на готвене. Отличителното при тази техника…