Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Запознайте се с Готвачковците: коледни бисквитки

Попадали ли сте на Готвачковците? Ако отговорът ви е "не", то тогава…

След 5

Пълнен шаран с гъби в доматен сос

Декември вече е при нас. С него идва краят на годината, но…

Филе от сьомга на тиган и още нещо

Днес ключовата дума е "риба". Не само защото наближава един много хубав…

Пъстра салата с риба тон

Името "туна" или "тон" се отнася за няколко океански вида риби от…

Питката на Теди

Тези дни се замислих, че отдавна не съм ви приготвяла питка и…

Постни сарми от прясно зеле с жито и сушени домати

Само като си помисля за сармички и се облизвам. Много ги обичам!…

Пиле по карибски

Сигурно не всички обичат нетипичната кухня и екзотичните рецепти, като залагат на…

Запечени палачинки с пълнеж

За закуска, обяд или вечеря палачинката, в различните ѝ разновидности, е сред…

Сладкиш с круши и кокос

Ароматни и сладки, това са любимите ми круши. Въпреки че, както повечето…

Крем супа от пащърнак и целина

Пащърнакът е кореноплоден зеленчук, сроден с моркова. Корените му приличат на тези…

Шарени рошльовци

Вкусноландия тази седмица ви предлага лесна рецепта с кайма и сушени манатарки.…

Патладжани ветрило с бекон и чедър

Днес сме на меню с патладжани или сини домати, както още ги…

Шоколадова чили торта „Jolie“

Лютата чушка има силен аромат и вкус, вариращ от сладникав до изгарящо…

Питки добруджанки

Тази седмица представям малки симпатични содени питки, които майка ми правеше, когато…

Руло Bounty

Честит рожден ден, "Вкусни изкушения"! Преди една година на този ден беше…

Пенне с тиквички и мариновани „песто“ филенца

Паста е събирателния италиански термин за макаронени изделия. Има хиляди видове паста…

Шпиковано свинско месо

Шпиковането на месо представлява промушване и овкусяване на различни меса със сланина,…

След 5

Пълнени дюли с телешко

Тази седмица ви предлагам рецепта, която видях в предаването "Бон Апети". По…

Пита със сирене

За всеки български празник или просто семейно събиране може да поднесем вкусна…

Туршия от зелени домати

Това е още една туршия, която направих с готов фикс за консервиране.…

Плодов тарт

Тарт е печиво с основа най-често от маслен блат, върху който обичайно…

Пълнени зеленчукови картофки

Едно вкусно предложение за леко, безмесно ястие. В основата му са картофите.…

Трицветен кекс

Днес в рубриката имам удоволствието да ви покажа моя любим кекс. Освен…

Шоколадови люти трюфели

Родина на шоколада, както и на какаовото дърво, е Централна и Южна…

Апетитни свински котлети с топено сирене

Представям ви вкусно предложение за свински котлети. Котлетът е пържола от гръбнака…

Кексова баклава

Когато си помисля за нещо сладко, пред очите ми винаги изниква нещо…

Истински домашен крокмач от Балкана

Тази седмица в рубриката ще ви запозная с един много специален продукт…

Пастички „Баядера“

Попаднах скоро на тази рецепта и много ми допадна, че е бърза…

Туршия от камби

Приготвянето на зимнина, туршии, сладка и консервирането на зеленчуци е традиция в…

Крем супа от тиква „Jolie“

Времето категорично крещи, че е есен. Листата започват да падат, упоритите домакини…