Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Пъстърва на фурна

Пъстървата е сборно разговорно понятие за няколко вида студеноводни риби от сем.…

Баница с праз лук и сирене

В наши дни празът е един от зеленчуците, които се употребяват в…

Сирийска супа от кисело мляко и телешка кайма

Тази седмица ви представям рецепта, която научих, участвайки в един кулинарен конкурс.…

Хрупкави бисквити с парченца шоколад

Тази седмица ще правим сладки. Няма по-приятен аромат от този на домашни…

Моите „Spaghetti alla Carbonara“

Паста Карбонара е ястие от италианската кухня. В оригиналния си вариант се…

Печено филе от треска с хрупкава коричка

Тази седмица ви представям една много интересна рецепта с любимата ми риба…

Руло Стефани ала Ани

Всички европейци похапват руло от кайма. В Дания наричат рулото от кайма…

Пълнено хлебче

Преди повече от половин година в рубриката ви показах моето изпълнение и…

Пай с круши и орехи

Във вкусния си архив имам супа, риба, десерти… Четвъртък вечерта е, а…

Огретен от тиквички

Огретен (гратен, гретен) е всяко ястие, залято или покрито отгоре със сирене…

Яхния пиле с грах

Грахът е класика в бобовите ястия. Отглежда се като домашна култура, съдържа…

Друсан кебап

Напоследък ме е обхванала една такава десертна вълна и приготвям често нови…

Чийзи крем

Вариантите на десерти с крема сирене са наистина много и не трябва…

Гювеч със свинско месо

Гювечът е ястие от Балканската кухня, което представлява яхния от зеленчуци със…

Тирамису класик

Тирамису е толкова популярен модерен десерт, че вероятно няма човек, който да…

Паниран кашкавал с шунка

Обичаният от всички българи кашкавал се използва в много рецепти. Препоръчвам ви…

Поничките на Дора

Поничките са пържено тестено изделие с кръгла форма. Днешната ми рецепта е…

Кекс със сливи и орехи

Един от любимите ми летни плодове са сините сливи. Обожавам да ги…

Кодрит Кадир

Кодрит Кадир е арабски сладкиш, който представлява крем карамел върху какаов блат.…

Мраморен кекс с круши

Обичам плодовите сладкиши! А този май ще го заобичаме много. Представям ви…

Тарталети със смокини

Вече знаете някои любопитни факти за смокините от други мои рецепти в…

Жълто пиле върху канапе от ориз

Дижонската горчица е най-известният вид френска горчица в целия свят. За приготвянето…

Баница с тиквички

Тиквичките са едни от първите зеленчуци през лятото, които присъстват на почти…

Къпинов сладкиш с манго и бял шоколад

Мангото е род тропически двусемеделни растения от семейство Смрадликови, произлизащи от Индия…

Сьомга с хрупкава коричка

Тази седмица ще ви покажа една от любимите ми рецепти със сьомга.…

Руло на точки с крем и сливи

Днес ще ви покажа с какво се занимавах през първата ми почивка…

Пълнени тиквени цветове с пикантно сирене

Идеята за тази вкусотия видях в едно от предаванията на всеобщия любимец…

Картофени лодки (огретен)

Понякога обикновените и лесни рецепти могат да бъдат поднесени много различно. За…

Кейк с моркови и сушени кайсии

Много от хората, които ме познават, знаят, че, когато съм си вкъщи,…

Мляко със семки от пъпеш

Преди да си кажете след прочита на заглавието, че това е пълна…