Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Уникално вкусни катми

Днес рецептата в рубриката ми ще е за катми! Най-често се консумират…

Супата от коприва на Силвия

Чесънът се е използвал широко още 2300 години преди нашата ера. Горещината…

След 5

Рулца от краставица с извара

Един от най-предпочитаните и обичани пролетно-летни зеленчуци - краставицата, принадлежи на семейството,…

След 5

Салата с печени чушки

Чушките, както сладките сортове, така и лютите чушки произлизат от Централна и…

След 5

Салата от зелен фасул, домати и босилек

Фасулът е растение от семейство Бобови. Родината му е Южна Америка, но…

Гръцки чеснов сос „Скордаля“ (Σκορδαλία)

Гръцката кухня е от средиземноморски тип и споделя много общи черти с…

След 5

Домашен сладолед с пъпеш

В горещите летни дни, когато показанията на термометрите прехвърлят 35 градуса, няма…

След 5

Домашно песто

Песто е популярен сос от италианската кухня, произведен на основата на зехтин,…

Китайска салата „Еквилибриум“

Според китайския народ ние сме това, което ядем. А китайската кухня се…

Кюфтенца с кашкавал

Днес ви предлагам рецепта за настроение. Всички обичаме кюфтета, дали ще са…

Баница с лапад (Лападник)

Какво е пролетта, ако на трапезата не сложим нещо вкусно, в което…

След 5

Пролетни кошнички

Каква по-добра закуска от вкусни домашно приготвени банички с яйца и сирена.…

Весел и полезен сандвич

Първото официално споменаване на сандвича със собственото му име е от 1762…

Пандишпанов чийзкейк с череши

Сезонът на черешите е в своя пик. Идеята, която ви предлагам тази…

Запечени дробчета с ориз и зеленчуци

Оризът е една от най-полезните зърнени култури, чиито здравословни качества все още…

След 5

Трицветно картофено пюре

Първото писмено свидетелство, в което се описва картофеното пюре, е от XVII…

След 5

Рулца от тиквички

През този сезон отново започваме да търсим свежите и пресни зеленчуци, богати…

Розова зеленчукова “Барби“ супа

Червеното цвекло е изключителен по своите качества зеленчук, познат и използван още…

След 5

Неделна американска закуска

Случвало ли ви се е да се чудите каква закуска да "спретнете"…

След 5

Пилешки дробчета с масло и пресен лук

Пилешките дробчета са изключително полезна храна. Те съдържат селен, цинк, витамините В2,…

Лазаня Болонезе

Лазанята е традиционно италианско ястие, приготвено от слоеве тесто, между които е…

Бърза закуска (яйце върху канапе от авокадо)

Авокадо е дърво от семейство Лаврови. Плодът му е наричан "алигаторова круша"…

Пилешки гърди с броколи и сметанов сос

Броколите са един от зеленчуците с богато съдържание на полезни растителни съставки.…

След 5

Зеленчукова пица

Заедно с броколите и брюкселското зеле, карфиолът оглавява класацията на зеленчуците, които…

След 5

Салата с пилешко филе

Когато става дума за сирена, Италия безспорно е един от лидерите в…

След 5

Сладко от ягоди

Кратък е периодът, в който можем да се насладим на пресни ягоди.…

Огретен с тиквички

Огретен (познат у нас и като Запеканка) е всяко ястие, залято или…

След 5

Пилешка супа с макарони

Легендата разказва, че измежду чудесата, които Марко Поло открил в Китай, били…

След 5

Брауни с къпини

Брауни е много вкусен, нежно полепващ по небцето класически американски сладкиш, който…

Картофена пеперуда

Макар да са смятани за един от най-големия враг на всяка диета,…

След 5