Днес рецептата в рубриката ми ще е за катми! Най-често се консумират…
Чесънът се е използвал широко още 2300 години преди нашата ера. Горещината…
Един от най-предпочитаните и обичани пролетно-летни зеленчуци - краставицата, принадлежи на семейството,…
Чушките, както сладките сортове, така и лютите чушки произлизат от Централна и…
Фасулът е растение от семейство Бобови. Родината му е Южна Америка, но…
Гръцката кухня е от средиземноморски тип и споделя много общи черти с…
В горещите летни дни, когато показанията на термометрите прехвърлят 35 градуса, няма…
Песто е популярен сос от италианската кухня, произведен на основата на зехтин,…
Според китайския народ ние сме това, което ядем. А китайската кухня се…
Днес ви предлагам рецепта за настроение. Всички обичаме кюфтета, дали ще са…
Каква по-добра закуска от вкусни домашно приготвени банички с яйца и сирена.…
Първото официално споменаване на сандвича със собственото му име е от 1762…
Сезонът на черешите е в своя пик. Идеята, която ви предлагам тази…
Оризът е една от най-полезните зърнени култури, чиито здравословни качества все още…
Първото писмено свидетелство, в което се описва картофеното пюре, е от XVII…
През този сезон отново започваме да търсим свежите и пресни зеленчуци, богати…
Червеното цвекло е изключителен по своите качества зеленчук, познат и използван още…
Пилешките дробчета са изключително полезна храна. Те съдържат селен, цинк, витамините В2,…
Лазанята е традиционно италианско ястие, приготвено от слоеве тесто, между които е…
Авокадо е дърво от семейство Лаврови. Плодът му е наричан "алигаторова круша"…
Броколите са един от зеленчуците с богато съдържание на полезни растителни съставки.…
Заедно с броколите и брюкселското зеле, карфиолът оглавява класацията на зеленчуците, които…
Легендата разказва, че измежду чудесата, които Марко Поло открил в Китай, били…
Брауни е много вкусен, нежно полепващ по небцето класически американски сладкиш, който…
Sign in to your account