Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Патладжани ветрило с бекон и чедър

Днес сме на меню с патладжани или сини домати, както още ги…

Шоколадова чили торта „Jolie“

Лютата чушка има силен аромат и вкус, вариращ от сладникав до изгарящо…

Питки добруджанки

Тази седмица представям малки симпатични содени питки, които майка ми правеше, когато…

Руло Bounty

Честит рожден ден, "Вкусни изкушения"! Преди една година на този ден беше…

Пенне с тиквички и мариновани „песто“ филенца

Паста е събирателния италиански термин за макаронени изделия. Има хиляди видове паста…

Шпиковано свинско месо

Шпиковането на месо представлява промушване и овкусяване на различни меса със сланина,…

След 5

Пълнени дюли с телешко

Тази седмица ви предлагам рецепта, която видях в предаването "Бон Апети". По…

Пита със сирене

За всеки български празник или просто семейно събиране може да поднесем вкусна…

Туршия от зелени домати

Това е още една туршия, която направих с готов фикс за консервиране.…

Плодов тарт

Тарт е печиво с основа най-често от маслен блат, върху който обичайно…

Пълнени зеленчукови картофки

Едно вкусно предложение за леко, безмесно ястие. В основата му са картофите.…

Трицветен кекс

Днес в рубриката имам удоволствието да ви покажа моя любим кекс. Освен…

Шоколадови люти трюфели

Родина на шоколада, както и на какаовото дърво, е Централна и Южна…

Апетитни свински котлети с топено сирене

Представям ви вкусно предложение за свински котлети. Котлетът е пържола от гръбнака…

Кексова баклава

Когато си помисля за нещо сладко, пред очите ми винаги изниква нещо…

Истински домашен крокмач от Балкана

Тази седмица в рубриката ще ви запозная с един много специален продукт…

Пастички „Баядера“

Попаднах скоро на тази рецепта и много ми допадна, че е бърза…

Туршия от камби

Приготвянето на зимнина, туршии, сладка и консервирането на зеленчуци е традиция в…

Крем супа от тиква „Jolie“

Времето категорично крещи, че е есен. Листата започват да падат, упоритите домакини…

Пъстърва на фурна

Пъстървата е сборно разговорно понятие за няколко вида студеноводни риби от сем.…

Баница с праз лук и сирене

В наши дни празът е един от зеленчуците, които се употребяват в…

Сирийска супа от кисело мляко и телешка кайма

Тази седмица ви представям рецепта, която научих, участвайки в един кулинарен конкурс.…

Хрупкави бисквити с парченца шоколад

Тази седмица ще правим сладки. Няма по-приятен аромат от този на домашни…

Моите „Spaghetti alla Carbonara“

Паста Карбонара е ястие от италианската кухня. В оригиналния си вариант се…

Печено филе от треска с хрупкава коричка

Тази седмица ви представям една много интересна рецепта с любимата ми риба…

Руло Стефани ала Ани

Всички европейци похапват руло от кайма. В Дания наричат рулото от кайма…

Пълнено хлебче

Преди повече от половин година в рубриката ви показах моето изпълнение и…

Пай с круши и орехи

Във вкусния си архив имам супа, риба, десерти… Четвъртък вечерта е, а…

Огретен от тиквички

Огретен (гратен, гретен) е всяко ястие, залято или покрито отгоре със сирене…

Яхния пиле с грах

Грахът е класика в бобовите ястия. Отглежда се като домашна култура, съдържа…