Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Картофена пеперуда

Макар да са смятани за един от най-големия враг на всяка диета,…

След 5

Панакота с ягодов сос

Ягодите са плодове, широко разпространени в кулинарията и сладкарството. Използват се за…

Пиле с елда и зеленчуци на фурна

Елдата е третото растение, което не съдържа глутен, наред с ориза и…

След 5

Предястие с тиквички

Тиквичките са едни от любимите пролетно-летни зеленчуци, които могат да се приготвят…

След 5

Супа от коприва

Като чуем "коприва" всички се сещаме за шоковия ефект от допира с…

След 5

Кълцани пилешки кюфтета на скара

Почти всички диети и препоръки за здравословно хранене включват в състава си…

След 5

Трайфъл с ягоди и крем шампанско

Едно от най-изкусителните кулинарни творения на англичаните е прочутият им десерт трайфъл.…

Ябълков кекс с орехи

Домашният кекс е винаги добре дошъл за сутрешна закуска или за следобедна…

След 5

Домашен гръцки гирос

Според лингвистите "гирос" произлиза от гръцката дума за въртене. Счита се, че…

След 5

Свински филенца с моцарела и сушени домати

С лека препратка към средиземноморския вкус, предлагам рецепта за "Свински филенца с…

Салата Капрезе

Салатата Капрезе е италиански предястие. Леко и много вкусно. Домати, моцарела, зелен…

След 5

Картофки соте с пресен чесън

Думата sautee (соте) идва от френски език и означава подскачам, заради движението,…

След 5

Броколи с нахут в чеснов дресинг

За Ориента нахутът е универсален продукт. Използва се в готвени ястия със…

След 5

Баница с газирана вода в кексова форма

Баницата е любимо традиционно българско тестено ястие с плънка, като за направата…

Сладък кекс със спанак

Спанакът съдържа рекордни количества витамин K, който влияе върху издръжливостта на нашите…

След 5

Лазаня от тиквички

Тиквичката е нискокалорична храна и се отглежда сравнително лесно. Съдържанието на малки…

След 5

Зелено руло с паста, сирена и бутер тесто

С бутер тесто всеки може да твори и създава в кухнята истински…

След 5

Тарталети с кайсии

Ванилията е род орхидеи, включващ около 110 вида едносемеделни, многогодишни растения. От…

Салата със зелен фасул и тиквички

Зеленият боб е вкусен, чудесен във всякакви ястия, истинско удоволствие за вегетарианците,…

След 5

Пролетна мусака от зелении

В България мусаката обикновено се прави от мляно месо, картофи, лук, домати…

След 5

Крем супа от червено цвекло и броколи

Благодарение на изобилието си от ценни за човешкото здраве хранителни вещества (витамините…

След 5

Салата с червено цвекло и яйца

Червеното цвекло е изключителен по своите качества зеленчук, познат и използван още…

След 5

Шоколадов фъч

"Шоколадов фъч", "Негърче" и по още няколко начина наричаме много вкусния и…

Салата с киселец и кус-кус

С названието "кускус" в целия свят се описва тестено изделие, което се…

След 5

Хумус с мента и босилек

Хумусът е хранителна паста, направена от нахут и сусамов тахан с овкусители…

След 5

Пилешка вкусотия с гъби

Има дни, в които поради невъзможност и липса на време ми се…

Ястие по капански

Някои наричат зелето "северен лимон". А това не е случайно – витамин…

След 5

Пролетни рулца със зеленчуци

В източните култури отдавна са оценени здравословните качества на соевите кълнове. Те…

След 5

Броколи с рулца от раци

Броколито е култивирано за пръв път в Италия още от времето на…

След 5

Паста от авокадо върху препечен хляб

Авокадото е древен плод, който достигна страната ни едва преди десетилетие. Днес…

След 5