Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Чийзкейк с пресни малини

В сезона сме на най-хубавите плодове и няма как да не ми…

Сладкиш с череши и какаова глазура

Десертите с череши са много подходящи за сезона и ако между приготвянето…

Пържени скариди

По света се отглеждат около 300 различни вида скариди, а тези 300…

След 5

Пърленки със сирене и зехтин

Пърленка е името, с което в някои фолклорни области на България наричат…

Кашкавал на фурна

Тази седмица представям една рецепта с любимият на всички кашкавал. Кашкавалът е…

Миди с лек лимонов сос

Мидите принадлежат към групата на т.нар. морски дарове, чиито невероятен вкус и…

След 5

Пилешки пай в гърне с бяло вино

Белите вина са широко използвани в кулинарията. Древните римляни буквално са давели…

След 5

Пикантни картофки във фолио

Вече сме в сезона на хубавите пресни картофи, които може да се…

Капучино

Родина на капучиното е слънчева Италия, а нейни създатели са монасите-капуцини от…

След 5

Бисквити с овесени ядки и мента

Ментата се смята за женска билка, защото намалява болката и неприятните усещания…

След 5

Палачинки с плънка от авокадо

Различните нации имат своя история на палачинките и свои разбирания за „перфектна…

След 5

Салата с броколи и аспержи

Знаете ли, че България в началото на 20 век е била най-големият…

След 5

Боровинкови мъфини

Боровинките са плодове, растящи на храст, които принадлежат към семейството на Пирена,…

Морковено-тиквена супа с броколи и бекон

Благородното потекло на морковите може да се проследи хиляди години назад, като…

След 5

Палачинки от тиквички и киноа със сос от кисело мляко

Растението киноа се смята за свещено и е с древен произход. В…

След 5

Тиквички на фурна

Тиквичката е зеленчук, за разлика от големите тикви, които се причисляват към…

След 5

Соленки с кашкавал

Тази седмица рецептата е за бързи и лесни соленки, които всеки може…

Кафяв ориз със зеленчуци

Кафявият ориз далеч надминава белия като хранителна стойност. Една чаша кафяв ориз…

След 5

Зеленчуков омлет с богата плънка

Според Алън Дейвидсън, един от най-авторитетните изследователи на световната кулинария, думата omelette…

След 5

Уникално вкусни катми

Днес рецептата в рубриката ми ще е за катми! Най-често се консумират…

Супата от коприва на Силвия

Чесънът се е използвал широко още 2300 години преди нашата ера. Горещината…

След 5

Рулца от краставица с извара

Един от най-предпочитаните и обичани пролетно-летни зеленчуци - краставицата, принадлежи на семейството,…

След 5

Салата с печени чушки

Чушките, както сладките сортове, така и лютите чушки произлизат от Централна и…

След 5

Салата от зелен фасул, домати и босилек

Фасулът е растение от семейство Бобови. Родината му е Южна Америка, но…

Гръцки чеснов сос „Скордаля“ (Σκορδαλία)

Гръцката кухня е от средиземноморски тип и споделя много общи черти с…

След 5

Домашен сладолед с пъпеш

В горещите летни дни, когато показанията на термометрите прехвърлят 35 градуса, няма…

След 5

Домашно песто

Песто е популярен сос от италианската кухня, произведен на основата на зехтин,…

Китайска салата „Еквилибриум“

Според китайския народ ние сме това, което ядем. А китайската кухня се…

Кюфтенца с кашкавал

Днес ви предлагам рецепта за настроение. Всички обичаме кюфтета, дали ще са…

Баница с лапад (лападник)

Какво е пролетта, ако на трапезата не сложим нещо вкусно, в което…

След 5