Десертите с череши са много подходящи за сезона и ако между приготвянето…
Пърленка е името, с което в някои фолклорни области на България наричат…
Тази седмица представям една рецепта с любимият на всички кашкавал. Кашкавалът е…
Мидите принадлежат към групата на т.нар. морски дарове, чиито невероятен вкус и…
Белите вина са широко използвани в кулинарията. Древните римляни буквално са давели…
Вече сме в сезона на хубавите пресни картофи, които може да се…
Ментата се смята за женска билка, защото намалява болката и неприятните усещания…
Различните нации имат своя история на палачинките и свои разбирания за „перфектна…
Боровинките са плодове, растящи на храст, които принадлежат към семейството на Пирена,…
Благородното потекло на морковите може да се проследи хиляди години назад, като…
Растението киноа се смята за свещено и е с древен произход. В…
Тиквичката е зеленчук, за разлика от големите тикви, които се причисляват към…
Тази седмица рецептата е за бързи и лесни соленки, които всеки може…
Кафявият ориз далеч надминава белия като хранителна стойност. Една чаша кафяв ориз…
Според Алън Дейвидсън, един от най-авторитетните изследователи на световната кулинария, думата omelette…
Днес рецептата в рубриката ми ще е за катми! Най-често се консумират…
Чесънът се е използвал широко още 2300 години преди нашата ера. Горещината…
Един от най-предпочитаните и обичани пролетно-летни зеленчуци - краставицата, принадлежи на семейството,…
Чушките, както сладките сортове, така и лютите чушки произлизат от Централна и…
Фасулът е растение от семейство Бобови. Родината му е Южна Америка, но…
Гръцката кухня е от средиземноморски тип и споделя много общи черти с…
В горещите летни дни, когато показанията на термометрите прехвърлят 35 градуса, няма…
Песто е популярен сос от италианската кухня, произведен на основата на зехтин,…
Според китайския народ ние сме това, което ядем. А китайската кухня се…
Днес ви предлагам рецепта за настроение. Всички обичаме кюфтета, дали ще са…
Sign in to your account