Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Домашна майонеза за 30 секунди

Моят приятел много обича майонеза. Като ви казвам много, това означава, че…

Пролетни рулца от тиквички с извара

Изварата е един от ценните хранителни продукти, които човек трябва да консумира…

След 5

Салата „Снежанка“

Зад традиционната родна салата "Снежанка" стои българското държавно обединение "Балкантурист", което в…

След 5

Мъфини със синьо сирене

В сайта Вкуси ме и рубриката Вкусноландия вече съм ви разказвала за…

Каша от коприва

Копривата е всепризнат еликсир за младост. Още древните са я използвали за…

След 5

Крем супа от коприва

Още от пролетта копривата е чест гост на трапезите не само у…

След 5

Месо върху канапе от пържени филийки

Пържените филийки, по-известни по света като френски тост (на френски - pain…

След 5

Сладка баница с юфка и ябълки

Юфката е тестен продукт, направен от безброй натрошени и изсушени тестени корички.…

Неустоима салата айсберг със синьо сирене

Салатата айсберг е зеленчук тип зелена салата, който принадлежи към семейството на…

След 5

Спаначени палачинки

Докато Франция, Австрия и Унгария претендират, че са родина на палачинките, според…

След 5

Баничка с лапад и сирене

По количествено съдържание на витамини, минерали, белтъчини и въглехидрати, както и без…

Зеленчукови кесийки

Още в Древен Египет гъбите били приемани като "храна за богове", а…

След 5

Бадемова торта с ягоди и крем от бял шоколад

Вече съм на 27! :) Споделям рецептата за тортата, която направих за…

Свежа салата с морски изкушения

Историята на вкусните пръчки от раци започва в Япония преди около 40…

След 5

Ориз със заешко и лапад

Заешкото месо е от групата на белите меса. То е превъзходно диетично…

След 5

Телешко с бамбук и фъстъци

Бамбукът е вечнозелено растение, което намира широко приложение в кулинарията. Слага се…

След 5

Мусака с тиквички

Тиквичките са много полезен зеленчук. Диетолозите направо ги боготворят. Освен че в…

Сарми в лападови или лозови листа

Лападът е бил познат още в Античността и за него се носят…

След 5

Палачинки със спаначена плънка

Едва ли има някой, който да не знае, че палачинката е тестен…

След 5

Спаначена торта

Чували сме за какви ли не рецепти със спанак - за супа,…

След 5

Шпроти с лук и лайм

Цацата е морска риба, разпространена в Европа и освен че служи за…

Тиганици от коприва

Бухти, мекици, тиганици! Уж си приличат, а всъщност са съвсем различни. Тиганиците…

След 5

Вкусно агънце със зелен лук

Агнешкото месо се консумира предимно печено или на грил, но разкрива най-силно…

След 5

Спаначено слънце

Спанакът е известен с голямото си съдържание на желязо. Първите изчисления са…

След 5

Супа от лапад и коприва

Копривата е многогодишно тревисто растение, богато на витамини, минерали и дъбилни вещества…

Пролетна баница с лапад, рукола и сирене

Руколата е многогодишно тревисто растение, което расте по поляните на Европа, Мала…

След 5

Пълнозърнеста паста ала Jolie с миди и чери домати

Спагети (от италиански: spaghetti, букв. "канапчета", "връвчици") е най-популярният вид паста. Всички…

Салата „Капрезе“ с домати, моцарела и босилек

Капрезе е традиционна италианска лека закуска, разновидност на антипасто. Названието на тази…

След 5

Ветрило от патладжан

Познат от дълбока древност в Индия, Шри Ланка и Китай, в Средиземноморска…

След 5

Банички със спанак

Спанакът е тревисто растение с тъмнозелени листа от семейството на ряпата. Смята…

След 5