Моят приятел много обича майонеза. Като ви казвам много, това означава, че…
Изварата е един от ценните хранителни продукти, които човек трябва да консумира…
Зад традиционната родна салата "Снежанка" стои българското държавно обединение "Балкантурист", което в…
В сайта Вкуси ме и рубриката Вкусноландия вече съм ви разказвала за…
Пържените филийки, по-известни по света като френски тост (на френски - pain…
Юфката е тестен продукт, направен от безброй натрошени и изсушени тестени корички.…
Салатата айсберг е зеленчук тип зелена салата, който принадлежи към семейството на…
Докато Франция, Австрия и Унгария претендират, че са родина на палачинките, според…
По количествено съдържание на витамини, минерали, белтъчини и въглехидрати, както и без…
Вече съм на 27! :) Споделям рецептата за тортата, която направих за…
Историята на вкусните пръчки от раци започва в Япония преди около 40…
Бамбукът е вечнозелено растение, което намира широко приложение в кулинарията. Слага се…
Тиквичките са много полезен зеленчук. Диетолозите направо ги боготворят. Освен че в…
Бухти, мекици, тиганици! Уж си приличат, а всъщност са съвсем различни. Тиганиците…
Агнешкото месо се консумира предимно печено или на грил, но разкрива най-силно…
Спанакът е известен с голямото си съдържание на желязо. Първите изчисления са…
Копривата е многогодишно тревисто растение, богато на витамини, минерали и дъбилни вещества…
Руколата е многогодишно тревисто растение, което расте по поляните на Европа, Мала…
Спагети (от италиански: spaghetti, букв. "канапчета", "връвчици") е най-популярният вид паста. Всички…
Капрезе е традиционна италианска лека закуска, разновидност на антипасто. Названието на тази…
Познат от дълбока древност в Индия, Шри Ланка и Китай, в Средиземноморска…
Спанакът е тревисто растение с тъмнозелени листа от семейството на ряпата. Смята…
Sign in to your account