Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Пролетни кошнички

Каква по-добра закуска от вкусни домашно приготвени банички с яйца и сирена.…

Весел и полезен сандвич

Първото официално споменаване на сандвича със собственото му име е от 1762…

Пандишпанов чийзкейк с череши

Сезонът на черешите е в своя пик. Идеята, която ви предлагам тази…

Запечени дробчета с ориз и зеленчуци

Оризът е една от най-полезните зърнени култури, чиито здравословни качества все още…

След 5

Трицветно картофено пюре

Първото писмено свидетелство, в което се описва картофеното пюре, е от XVII…

След 5

Рулца от тиквички

През този сезон отново започваме да търсим свежите и пресни зеленчуци, богати…

Розова зеленчукова „Барби“ супа

Червеното цвекло е изключителен по своите качества зеленчук, познат и използван още…

След 5

Пилешки дробчета с масло и пресен лук

Пилешките дробчета са изключително полезна храна. Те съдържат селен, цинк, витамините В2,…

Лазаня Болонезе

Лазанята е традиционно италианско ястие, приготвено от слоеве тесто, между които е…

Бърза закуска (яйце върху канапе от авокадо)

Авокадо е дърво от семейство Лаврови. Плодът му е наричан "алигаторова круша"…

Пилешки гърди с броколи и сметанов сос

Броколите са един от зеленчуците с богато съдържание на полезни растителни съставки.…

След 5

Зеленчукова пица

Заедно с броколите и брюкселското зеле, карфиолът оглавява класацията на зеленчуците, които…

След 5

Салата с пилешко филе

Когато става дума за сирена, Италия безспорно е един от лидерите в…

След 5

Сладко от ягоди

Кратък е периодът, в който можем да се насладим на пресни ягоди.…

Огретен с тиквички

Огретен (познат у нас и като Запеканка) е всяко ястие, залято или…

След 5

Пилешка супа с макарони

Легендата разказва, че измежду чудесата, които Марко Поло открил в Китай, били…

След 5

Брауни с къпини

Брауни е много вкусен, нежно полепващ по небцето класически американски сладкиш, който…

Картофена пеперуда

Макар да са смятани за един от най-големия враг на всяка диета,…

След 5

Панакота с ягодов сос

Ягодите са плодове, широко разпространени в кулинарията и сладкарството. Използват се за…

Пиле с елда и зеленчуци на фурна

Елдата е третото растение, което не съдържа глутен, наред с ориза и…

След 5

Предястие с тиквички

Тиквичките са едни от любимите пролетно-летни зеленчуци, които могат да се приготвят…

След 5

Супа от коприва

Като чуем "коприва" всички се сещаме за шоковия ефект от допира с…

След 5

Кълцани пилешки кюфтета на скара

Почти всички диети и препоръки за здравословно хранене включват в състава си…

След 5

Трайфъл с ягоди и крем шампанско

Едно от най-изкусителните кулинарни творения на англичаните е прочутият им десерт трайфъл.…

Ябълков кекс с орехи

Домашният кекс е винаги добре дошъл за сутрешна закуска или за следобедна…

След 5

Домашен гръцки гирос

Според лингвистите "гирос" произлиза от гръцката дума за въртене. Счита се, че…

След 5

Свински филенца с моцарела и сушени домати

С лека препратка към средиземноморския вкус, предлагам рецепта за "Свински филенца с…

Салата Капрезе

Салатата Капрезе е италиански предястие. Леко и много вкусно. Домати, моцарела, зелен…

След 5

Картофки соте с пресен чесън

Думата sautee (соте) идва от френски език и означава подскачам, заради движението,…

След 5

Броколи с нахут в чеснов дресинг

За Ориента нахутът е универсален продукт. Използва се в готвени ястия със…

След 5