Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Домашни бонбони

Една от най-големите съблазни в наши дни, предимно шоколадови, са бонбоните. Първите…

Панирани картофени сърца с топено сирене

Топеното сирене е млечен продукт, който се получава от преработен кашкавал, меки…

След 5

Грахамени хлебчета

Вкусни и супер лесни за приготвяне са днешните хлебчета в рубриката. Освен…

Воловани: „Влюбени“ бутер сърца с плънка

Думата "воловани" в буквален превод означава издухан или развян от вятъра. Това…

След 5

Коприва по тетевенски

Копривата е род покритосеменни растения от семейство Копривови. Той включва между 30…

Филе от костур с паста

Костурът е хищна риба, която се храни с малки рибки и безгръбначни.…

Лео Бианки

Крехки пилешки пържолки

Мариноването е процес, чрез който се обработват хранителни продукти като зеленчуци, месо,…

Гнездото на Косе Босе

Яйцата са ценна храна още от далечни времена, когато хората се препитавали…

След 5

Аспержи с млечен сос и сирене Чедър

Аспержите са древна култура, отглеждана преди повече от 2000 години по земите…

След 5

Спаначена салата с червени боровинки и орехи

По време на великденските празници всяка домакиня е обсипана от работа по…

Шарени американски задушени картофки

Учени от Министерството на селското стопанство на САЩ и техни колеги създадоха…

След 5

Торта „Наполеон“

Днешната рецепта е за прекрасна и бърза торта с бутер тесто. Уникално…

Домашен великденски козунак

Тази година исках да направя козунак, който хем да е лесен за…

Крем „Ванилия“ с лимончело

Тази седмица искам да ви представя малко по-различна версия на класическия крем…

Кебап със свинско месо

Рецептата за свински кебап е част от традиционната българска кухня и макар…

След 5

Киш със спанак, бекон и сирена

Кишът е вид солен пай, произлязъл от Германия и широко разпространен във…

Пълнен заек

Заешкото месо е не само по-бедно на мазнини, но и много вкусно.…

Такос

Такос е ястие от мексиканската кухня. Представлява сандвич от тортиля, свита на…

След 5

Агнешко печено със зелен лук и девесил

Aгнешкото месо се свързва с тържествения обяд на Великден и по-късно -…

Пиле „Уелингтън“

"Уелингтън" е традиционна английска рецепта за приготвяне на телешко филе, при която…

Свински хапки с гъби, сметана и тиква

Гъбите основно се състоят от вода (съдържат толкова, колкото зеленчуците), затова са…

След 5

Козунак със стафиди

Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Остават…

Постни содени гевреци

Содата за хляб е изобретена от френския химик Льобланк в края на…

След 5

Картофени палачинки

Ястието е традиционно за беларуската кухня, където се приготвя в най-различни разновидности.…

Баница със спанак

Надали има човек, който би успял да обори твърдението, че българската кухня…

Галактобуреко (γαλακτομπούρεκο)

Галактобуреко е вид вита баница и е традиционен десерт в съседна Гърция.…

Картофи с грах и пилешки бутчета на фурна

Грахът е един от малкото членове на семейство бобови, който може да…

След 5

Пиле Качаторе (Chicken Cacciatore)

Италианската кухня е много разнообразна - всички знаем за вкусните пици и…

Салата „Празничен венец“

Около месец остава до един от най-големите християнски празници - Великден или…

След 5

Бисквитена торта с ябълки

Ябълката е била известна още на доисторическия човек. Останки от ябълкови плодове…

След 5