Интересното на тази рецепта за шишчета от наденица със зеленчуци е, че вместо да се използват цели парчета месо се използва наденица, нарязана на парчета. Между всяко от парчетата се слага зеленчук.
Червена чушка, зелена чушка, лук, гъби, морков, с каквото разполагате и каквито зеленчуци обичате, можете да добавите. Шишчетата с наденица можете да запечете както на грил, барбекю, така и да оребрен тиган или на фурна. Аз лично ги запекох на фурна.
Към шишчетата от наденица със зеленчуци можете да поднесете за гарнитура бобена салата или нещо по-свежо – салата дзадзики, например. Аз нямах време да приготвям, каквито и да е гарнитури. Затова използвах истински смилянски боб, който имах сварен от предната вечер. Подправих го само със сол, оцет и олио от гроздови семена.
Вкусна идея от Меrudia.bg
Начин на приготвяне:
Наденицата се нарязва на хапки. Парчетата се нанизват на дървени шишчета, като се редуват наденица и зеленчуци, докато продуктите свършат.
Шишчетата се пекат около 45 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.
За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.

