Топла зимна сангрия


Сангрията винаги е била звездата на летните вечери. Този небрежен испански коктейл съчетава червено вино, плодове и съвсем малко бренди. Но Испания има един малък зимен трик в ръкава си: топла зимна сангрия. Представете си греяно вино, но по-ароматно, по-плътно и с доза празнична сладост, която прави декемврийските събирания още по-уютни.

Топла зимна сангрия

Топла зимна сангрия

Ростислава Караджова
Време за готвене: 40 минути
Ястие: Напитки
Кухня: Испанска
Порции:5 чаши

Необходими продукти:
  

  • 750 мл червено вино (може и малиново)
  • 350 мл сок от ябълки
  • 60 мл бренди
  • 60 мл мед
  • 5 пъпки карамфил
  • 2 пръчки канела
  • 1 бр. анасон (звезден)
  • 1 бр. ябълка
  • 1 бр. портокал

Начин на приготвяне:

Сипете ябълковия сок в малка тенджера и добавете карамфила, канелата и звездовидния анасон. Настържете малко кора от портокал – точно толкова, че да ухае на Коледа. Оставете всичко да къкри на слаб огън около 30 минути.

Махнете тенджерата от котлона и изчакайте течността да се охлади леко. Добавете меда и брендито и разбъркайте, докато медът се разтопи напълно.


Прецедете ароматния сок. В чаша сложете няколко тънки резена ябълка, налейте около една трета от овкусената смес и долейте с червеното вино.

Топло, ароматно и с настроение. Наздраве и приятно греене!

Ростислава Караджова

Ростислава е любопитна, винаги усмихната, говори много и обича да пише. Журналист в пълния смисъл на думата. Влюбена в живота и съпруга си, майка на двама страхотни синове. Фен на лабрадорите, шоколадовия сладолед и музиката на Мадона.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *