Сангрията винаги е била звездата на летните вечери. Този небрежен испански коктейл съчетава червено вино, плодове и съвсем малко бренди. Но Испания има един малък зимен трик в ръкава си: топла зимна сангрия. Представете си греяно вино, но по-ароматно, по-плътно и с доза празнична сладост, която прави декемврийските събирания още по-уютни.
Начин на приготвяне:
Сипете ябълковия сок в малка тенджера и добавете карамфила, канелата и звездовидния анасон. Настържете малко кора от портокал – точно толкова, че да ухае на Коледа. Оставете всичко да къкри на слаб огън около 30 минути.
Махнете тенджерата от котлона и изчакайте течността да се охлади леко. Добавете меда и брендито и разбъркайте, докато медът се разтопи напълно.
Прецедете ароматния сок. В чаша сложете няколко тънки резена ябълка, налейте около една трета от овкусената смес и долейте с червеното вино.
Топло, ароматно и с настроение. Наздраве и приятно греене!
Ростислава е любопитна, винаги усмихната, говори много и обича да пише. Журналист в пълния смисъл на думата. Влюбена в живота и съпруга си, майка на двама страхотни синове. Фен на лабрадорите, шоколадовия сладолед и музиката на Мадона.

