Лесно е да посочим онзи, най-скъп, десерт от менюто в дизайнерски декорирана сладкарница. Колко по-ценно и вкусно ще е за нас обаче, ако сами приготвим тази невероятна торта за близките си. Засега оставете билетите за Дубай настрана и да си сготвим нещо невероятно. Само опитайте! 🙂
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Торта в дубайски стил
Необходими продукти:
- 200 г бисквити
- 60 г масло
- 200/250 г крем сирене
- 4-5 с.л. крем (от шамфъстък или тахан)
- 1 ч.ч. кадаиф (запечен)
- 200 г заквасена сметана
- 100 г шоколад (кулинарен)
- 2 с.л. кокосово масло
- малини (за декорация)

Начин на приготвяне:
Смиламе бисквитите с помощта на блендер до фино брашно. Разтопяваме маслото и го добавяме към бисквитите. Разбъркваме, докато сместа го поеме и се „овлажни“. Разстиламе тази смес като основа в тавичка с падащ ринг и притискаме добре. Оставяме я в хладилника, за да стегне.
Разбъркваме с миксер сметаната, пастата от шам фъстък и крем сиренето до получаването на хомогенна смес. Прибавяме кадаифа и получения пълнеж разпределяме равномерно върху бисквитената основа. Отново оставяме да стегне. Разтапяме шоколада с кокосовото масло и заливаме сладкиша. Охлаждаме, докато стегне. Готови сме да се насладим на една невероятната торта.
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.



