Понякога най-доброто не търси внимание. Просто се появява – като този сладкиш.
Сочни череши, които не се стараят да бъдат нещо повече от себе си. Тънки резенчета бадем, които не доминират, а допълват. И тесто – такова, каквото трябва да бъде: нито претенциозно, нито тежко, а достатъчно добро, за да задържи всичко заедно.
Този десерт не изисква време или техника. Не разчита на декорации. Единственото му условие е да бъде споделен – с книга, с човек или просто с тишината. И ако има някаква магия, тя се крие в лекотата. Опитайте и да ви е сладко!
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Лесен сладкиш с череши
Необходими продукти:
- 400 г череши (замразени или пресни, почистени от костилките)
- 3 бр. яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 к.ч. олио
- 1⅔ ч.ч. брашно
- ⅔ ч.ч. кисело мляко
- 1 к.ч. филирани бадеми
- ванилия
- 1 пакетче бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и ванилията със захарта. Добавяме млякото и олиото и разбиваме отново. Пресяваме брашното с бакпулвера и добавяме към течната смес. Бъркаме, докато се получи хомогенна смес.
Изсипваме сладкиша в подходяща тавичка за печене, застлана с хартия за печене и отгоре подреждаме черешите, предварително оваляни в брашно. Поръсваме с филираните бадеми. Печем за 35-40 минути на 180 градуса и нашият сладкиш с череши е готов.
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.