Шоколадов сладкиш с парченца шоколад и кафе


Горчивият вкус на тъмния шоколад в комбинацията с този на кафето е умело балансиран в рецептата за този шоколадов сладкиш с парченца шоколад и кафе. А шоколадово-кафявият цвят го прави още по-изкушаващ.

На пръв поглед той прилича на американските браунита и можем да кажем, че има сходство със сладкишите тип брауни, макар да се приготвят по различен начин. Има само един начин да разберете дали това е вашият сладкиш – като го приготвите!

Вкусна идея от Меrudia.bg


Шоколадов сладкиш с парченца шоколад и кафе

Шоколадов сладкиш с парченца шоколад

Виолета Шейтанова-Дечева
Време за готвене: 1 час
Ястие: Десерт
Кухня: Американска
Порции:10 парчета

Необходими продукти:
  

  • 200 г масло + още малко за намазване на тавичката
  • 4 бр. яйца (средно големи)
  • 2 с.л. кафе
  • 150 г черен шоколад
  • 50 г какао
  • 100 г орехови ядки (смлени)
  • 200 г захар
  • 2 с.л. брашно
  • 7 г бакпулвер
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Маслото се разтопява на водна баня заедно с шоколада. Останалите продукти се разбиват с миксер. При непрекъснато бъркане шоколадово-маслената смес се прибавя.

Тавичката, в която ще се пече сладкишът, се намаслява. Сместа се изсипва в тавичката и се пече около 40 минути на 160 градуса. Готовият шоколадов сладкиш с парченца шоколад и кафе се консумира студен и е идеален за десет или следобедна закуска.

Виолета Шейтанова-Дечева

За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *