Горчивият вкус на тъмния шоколад в комбинацията с този на кафето е умело балансиран в рецептата за този шоколадов сладкиш с парченца шоколад и кафе. А шоколадово-кафявият цвят го прави още по-изкушаващ.
На пръв поглед той прилича на американските браунита и можем да кажем, че има сходство със сладкишите тип брауни, макар да се приготвят по различен начин. Има само един начин да разберете дали това е вашият сладкиш – като го приготвите!
Вкусна идея от Меrudia.bg
Шоколадов сладкиш с парченца шоколад
Необходими продукти:
- 200 г масло + още малко за намазване на тавичката
- 4 бр. яйца (средно големи)
- 2 с.л. кафе
- 150 г черен шоколад
- 50 г какао
- 100 г орехови ядки (смлени)
- 200 г захар
- 2 с.л. брашно
- 7 г бакпулвер
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Маслото се разтопява на водна баня заедно с шоколада. Останалите продукти се разбиват с миксер. При непрекъснато бъркане шоколадово-маслената смес се прибавя.
Тавичката, в която ще се пече сладкишът, се намаслява. Сместа се изсипва в тавичката и се пече около 40 минути на 160 градуса. Готовият шоколадов сладкиш с парченца шоколад и кафе се консумира студен и е идеален за десет или следобедна закуска.
За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.