Бърз бананов тофи тарт


Този бърз бананов тофи тарт е десерт за моментите, в които искаш нещо впечатляващо, без да превръщаш кухнята в работилница. Хрупкава основа, плътна карамелена мекота и топли нотки от карамелизирани банани се срещат в баланс между бързина и характер. Това е тарт, който не се натрапва, но остава в паметта – с дълбочина, аромат и леко дръзко присъствие.

Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия

Бърз бананов тофи тарт

Бърз бананов тофи тарт

Анелия Терзиева
Време за готвене: 1 час
Ястие: Десерт
Кухня: Френска
Порции:12

Необходими продукти:
  

  • 400 г тесто (маслено, домашно или готово за тарт)
  • 1 консерва дулсе де лече
  • 3 бр. банани (добре узрели)
  • 20 г масло
  • 30 мл алкохол (ром, уиски или друг)
  • 2 с.л. кокосова захар
  • 50 г орехови ядки
Бърз бананов тофи тарт

Начин на приготвяне:

Изрязваме кръг, малко по-голям от основата на формата, която ще използваме за тарта. Разстиламе внимателно тестото и печем за около 10–12 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Вече изпечената основа оставяме да се охлади. Разстиламе върху нея дулче де лече и нарязваме бананите.


В нагорещен тиган разтопяваме маслото. В него леко запържваме резените банани и към тях добавяме захарта и алкохола.

Охлаждаме бананите и тогава ги подреждаме върху тарта. Поръсваме със смлени орехи.

Бърз бананов тофи тарт
Анелия Терзиева

Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


Свързани:
Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *