Лесна почага за делник и празник

След 5
Официален сайт ZAG Zodiak - дамски и мъжки парфюми

Тази класическа рецепта е лесна за изпълнение и не изисква специални умения. Резултатът е мека, ароматна почага с апетитна златиста коричка, подходяща и за делник, и за празник.

Рецептата е от конкурса „От кухнята с любов

Лесна почага за делник и празник

Лесна почага за делник и празник

Анелия Петрова
Време за готвене: 1 час 30 минути
Време за изчакване: 1 час
Ястие: Тестени
Кухня: Българска
Порции:1 погача

Необходими продукти:
  

За тестото:

  • 340 мл вода (хладка)
  • 1 пакетче мая (суха)
  • 500 г брашно
  • 1 бр. яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. олио

За намазване:

  • 1 бр. жълтък
  • олио

Начин на приготвяне:

Продуктите се слагат в тази последователност и с тях се замесва тесто. Когато втаса, се оформя по желание в тавичка за печене.

Втасва отново, а след това се намазва отгоре с жълтък, който е разбит с малко олио за гланц. Пече се в умерена фурна. И готово! Имаме лесна почага за делник и празник.

Лесна почага за делник и празник
След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ