Днес ви предлагам нещо по-различно от традиционната рецепта. Няма къща, в която да не са останали великденски яйца и затова ви предлагам няколко идеи за симпатични животинки, направени от зеленчуци и сварени яйца.
Те не само ще украсят чудесно всяка трапеза, ами ще заинтригуват и всяко злоядо дете. Импровизирайте като пробвате да направите някое животинче с ваша собствена идея.
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Можете да използвате репички за ушички, маслини за очички, а парченца чушка – за езичета или нослета. С малко майонеза или крема сирене всичко си стои на мястото и изглежда още по-вкусно. Ако включите и децата в „майсторенето“, забавата е гарантирана!
А най-хубавото е, че така останалите великденски яйца няма да отлежават забравени в хладилника, а ще се превърнат в истински хит на масата. Пък и кой казва, че с храната не се играе? Особено когато резултатът е толкова симпатичен… и вкусен!
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.