© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Антон Котас избра "Blue Christmas" за своята коледна изненада

    Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада

    Ан-Мари със свежа нова версия на коледния хит "Merry Xmas Everybody"

    Ан-Мари със свежа нова версия на коледния хит „Merry Xmas Everybody“

    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с "Безцветни очи"

    Ново в плейлиста на СЛЕД 5: Лъчо и Светлин Къслев с „Безцветни очи“

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    Никой не е сам на Коледа с Шер и „Christmas Is Here“
    12.12.2025
    Scorpions се завръщат у нас с юбилейно шоу
    09.12.2025
    Дамян Попов и Миа подаряват нов живот на „Коледен звън“
    08.12.2025
    De La Bona влиза в „Свят различен“
    07.12.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    Финалът на годината е щедър към три зодиакални знака
    08.12.2025
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
    Големият потоп - истините, които науката се страхува да потвърди
    Големият потоп – истините, които науката се страхува да потвърди
    19.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД
Виетнам

Този февруари: опитай вкуса на Виетнам

Василена Гатева
Василена Гатева
13.02.2024
Сподели във
Снимка: Red Creative Media

„Виетнам с Люк Нгуен“ се завръща в ефира на 24Kitchen. В новия сезон предприемаме кулинарно пътешествие из северните райони на Виетнам. Като започва от императорския град Хюе и проследява пътешествието на север към Ханой и Сапа, предаването разглежда деветте региона в десет цветни и енергични епизода по половин час.

Люк Нгуен, прочут собственик и главен готвач на ресторанта „The Red Lantern“ („Червеният фенер“) в Сидни, се завръща към своите корени. В предходната поредица Люк изследва южните райони на Виетнам със семейството си и открива общата им любов към храната.

Този път той продължава мисията си да намери същата любов в красивите северни райони, като успоредно с това общува и се учи от местните хора от малките селища.

Снимка: Red Creative Media

Пътуваме с Люк, докато той разгръща страстта си към Виетнам и местната кухня. Той ни показва как да готвим в битов стил и демонстрира начини да открием чистото, свежо и ароматно преживяване от готвенето и яденето на здравословна и вкусна виетнамска храна.

В първия епизод Люк приготвя салата от смокини в покрайнините на историческата цитадела на Хюе, седалище на императорите Нгуен. Той посещава няколко местни заведения за хранене в Хюе и приготвя някои любими ястия с помощта на хората наоколо.

Продължавайки покрай демилитаризираната зона, Люк се запознава със семейството на г-н Тран и заедно улавят и приготвят шаран на скара в листа от бетел. Стигайки до град Вин, той разглежда оживения пазар и скоро е заобиколен от местни жители, които с готовност му помагат, докато приготвя ястие от свински ребра.

Виетнам
Снимка: Red Creative Media

В спокойната и красива местност Там Кок Люк изследва древните пещери и приготвя ястие от охлюви под ръководството на местен жител. Красотата на този регион е запечатана в ястие от планинска коза, приготвено на върха на една от най-високите планини, откъдето се открива впечатляваща гледка.

Шумът и суетата на Ханой са добре дошли в четвъртия епизод. Тук се изследва френското влияние върху храната и културата на Виетнам. Уличните ястия вдъхновяват Люк да създаде свои собствени интерпретации. Откриваме процесите, свързани с оризовата хартия, как се прави терин и как се приготвя патица край оживен път в Ханой, на няколко километра от центъра на града.

Отправяйки се към Сапа, Люк приготвя ястие високо в облаците с местната Су Май в нейното село Та Пхин. Тук те приготвят полски гъби, събрани рано сутринта. Виждаме и усещаме как живеят местните хора от племето монг, а Люк споделя с общността топло ястие със сьомга, което приготвя на верандата на местен дом.

Снимка: Red Creative Media

Докато пътуваме навътре в селските райони на Виетнам, сред най-интересните моменти са опушването на патица върху чаени листа в очакване на домашно приготвено царевично вино и приготвянето на пиле с джинджифил на известния с натовареността си пазар Бак Ха, на който се стичат много туристи.

Морските дарове са основната съставка, на която се натъкваме по време на обиколката на красивия залив Ха Лонг. В плаващите села и между тях се ловят и приготвят сини раци и различни видове миди. Люк приготвя и скариди богомолки, на огън, на един от двата плажа в залива Ха Лонг.

Накрая стигаме до Май Чау и посещаваме местните бели тайландци. Тук Люк успява да изяде салата от джакфрут със семейство в тяхната къща на колове, да приготви риба в бамбук и да открие любовта си към семейното празненство.

Виетнам с Люк Нгуен, сезон 2
Премиера: 16 февруари 2024 г. от 13:00 ч. по 24Kitchen
Излъчване: Всеки петък от 13:00 ч. по 24Kitchen

Василена Гатева
Василена Гатева

Василена е завършила „Българска филология“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Обича кучета, японската кухня и източната литература, зелена храна и филмите на Вим Вендерс. Умерена романтичка и отявлен пътешественик.


Свързани:24KitchenВиетнамтелевизияхрана
Предишна Забравете плюшените мечета за 14 февруари Забравете плюшените мечета за 14 февруари
Следваща "Зимен гроб": нова смразяваща история от Питър Мей „Зимен гроб“: нова смразяваща история от Питър Мей
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

Здравословни навици по-евтини от сутрешното кафе

15.12.2025
Антон Котас избра "Blue Christmas" за своята коледна изненада

Антон Котас избра „Blue Christmas“ за своята коледна изненада

15.12.2025
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025
Руло с наденица и спанак

Руло с наденица и спанак

15.12.2025
Райна Кабаиванска

15 декември: Честит рожден ден, Райна Кабаиванска!

15.12.2025

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

Как да помогнем на акумулатора в студените зимни утрини?

15.12.2025
Кое е най-опасното нещо в кухнята?

Кое е най-опасното нещо в кухнята?

14.12.2025
Ароматните свещи били по-опасни от цигарения дим

Ароматните свещи били по-опасни от цигарения дим

13.12.2025
Райна Кабаиванска

15 декември: Честит рожден ден, Райна Кабаиванска!

15.12.2025
Какво трябва да знаете за ендометриозата?

Какво трябва да знаете за ендометриозата?

14.12.2025
4 храни, които нямат място в хладилника

4 храни, които нямат място в хладилника

19.03.2024
90 минути до присъда

Броенето започва! 90 минути до присъда…

14.12.2025
бензин

Защо обичаме миризмата на бензин?

14.12.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Минокоп с моркови и пресен лук на фурна

Минокоп с моркови и пресен лук на фурна

Виолета Шейтанова-Дечева
04.12.2025
бананови кори

Да сготвим нещо вкусно от бананови кори: възможно е!

Рада Манчева
03.12.2025
Иван Иванов-Awaho (Awake)

25 ноември: Честит рожден ден, Иван Иванов – Awaho (Awake)!

25.11.2025
Свинско с картофи

Свинско с картофи

02.12.2025
"Бели ветрове" от Мария Македонска

Спечели фантастичния роман „Бели ветрове“ от Мария Македонска

05.12.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
 

    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?