В „Кулинарно пътешествие“ днес ви каня да приготвим палачинки. Любимата закуска на малки и големи. Ако не сте приготвяли палачинки като американците, днес ще го направим като пробваме една рецепта на Джема Стафорд, популярен блогър зад океана.
Вижте всички рецепти от „Кулинарно пътешествие“
Начин на приготвяне:
В купа смесваме сухите съставки – брашното, бакпулвера, солта и захарта.
В отделна купа разбираме яйцата, добавяме прясното мляко и разтопеното масло. Разбиваме добре.
Мокрите продукти се прибавят към сухите и разбъркваме. Пекат се в незалепващ тиган без мазнина, като се сипва с лъжица на малки части в тигана. Реших, че е много симпатично да са в мини вариант. Получиха се пухкави и меки палачинки, които ви препоръчвам да опитате. Приятен апетит!
Дали любопитството от това да направи нещо ново или предизвикателството от това да пресъздаде вкус, който я е очаровал, но така неусетно кулинарията я завладява… Днес не се притеснява да направи специална торта, празнична погача или странна и нетипична за нашите географски ширини рецепта.