Тази класическа рецепта е лесна за изпълнение и не изисква специални умения. Резултатът е мека, ароматна почага с апетитна златиста коричка, подходяща и за делник, и за празник.
Рецептата е от конкурса „От кухнята с любов“
Лесна почага за делник и празник
Анелия ПетроваВреме за готвене: 1 час час 30 минути минути
Време за изчакване: 1 час час
Ястие: Тестени
Кухня: Българска
Порции:1 погача
Необходими продукти:
За тестото:
- 340 мл вода (хладка)
- 1 пакетче мая (суха)
- 500 г брашно
- 1 бр. яйце
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. олио
За намазване:
- 1 бр. жълтък
- олио
Начин на приготвяне:
Продуктите се слагат в тази последователност и с тях се замесва тесто. Когато втаса, се оформя по желание в тавичка за печене.

Втасва отново, а след това се намазва отгоре с жълтък, който е разбит с малко олио за гланц. Пече се в умерена фурна. И готово! Имаме лесна почага за делник и празник.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!



