Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Кремче с тиква

Тиквата е позната още от дълбока древност - отглежда се повече от…

Пълнени круши със зелено сирене в шоколадов кекс

Зеленото сирене от Черни Вит е уникално с благородната си, развита по…

Есенна запеканка с карфиол

Българската традицията показва, че карфиолът е предпочитан продукт за приготвяне на туршии,…

След 5

Фритата с тиквички

Фритатата, също като тортилята, е вид омлет. Думата фритата произхожда от италианската…

Бърз и много лесен сладкиш

Счита се, че млякото, добито от домашни животни, е послужило за храна…

След 5

Свинско с гъби, картофи и зеленчуци

Ядливите гъби са служели за храна на човека още от древни времена.…

Лазаня с аспержи

Аспержите са целогодишно растение, което спада към семейството на лилиецветните. Дължината им…

Лео Бианки

Огретен с картофи и броколи

Броколите са много полезен зеленчук, за чийто произход се считат земите на…

Дроб по венециански

В различните национални кухни черният дроб се консумира, приготвен по различен начин…

След 5

Тарта със смокини, прошуто, синьо сирене и ядки

Произходът на прошуто датира от незапомнени времена и най-вероятно започва още от…

Пиле с ориз на фурна

Оризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр.…

Ябълкови щруделчета

Десертите с ябълки са едни от най-популярните и предпочитани през есенните дни.…

Свински медальони с праскови и див ориз

Дивият ориз е многогодишна трева, известна под името Zizania aquatica или Zizania…

Лео Бианки

Ципура на фурна със салата с кус-кус, портокал и грейпфрут

Ципурата е типична средиземноморска риба, но, макар и доста рядко, се среща…

Лео Бианки

Конфитюр от смокини

Обикновената смокиня (Ficus carica) е дърво или храст и е разпространена в…

Апетитка от червени чушки и горчица

Производството на горчица е известно от дълбока древност, 3000 години пр.н.е. е…

Картофена запеканка

Запеканката е типично руско ястие, което се приготвя от пюрирани продукти и…

След 5

Бананово брауни с ягодово рагу

Бананите са много популярен плод, особено сред децата. Освен това те са…

Лео Бианки

Вкусова експлозия

Често пъти ми се случва, когато съм гладна, да не мога да…

Лазаня Болонезе с домашни кори

Лазаня Болонезе или Lasagne alla Bolognese носи името на град Болоня, столица…

Сладкиш с ябълки

Сладкишите с ябълки са типични за есенния и зимния сезон, макар този…

Глазирани зеленчуци с омлет от кориандър

Кориандърът, познат още като китайски магданоз, е едногодишно тревисто растение от семейство…

Лео Бианки

Зелеви сармички на фурна

Факт е, че сармите заедно с гювеча, зрелия боб, кюфтетата и баницата,…

Тропическа торта „Павлова“

За родина на торта "Павлова" спорят Австралия и Нова Зеландия. Според австралийската…

Ъпгрейдвани спагети

Спагетите са най-популярният вид паста. Те са тънки пръчици от сушено тесто,…

След 5

Торта „Наташа“

Тортата "Наташа" е руска домашна торта, в която има три различни блата…

Среднощни ордьоври „Морско конче“ & „Ладиите на Морфей“

Връщате се късно от работа. Искате нещо леко и бързо за хапване?…

Рататуй

Рататуй (на френски: Ratatouille) е френско национално ястие типично за областта в…

Гъши дроб с ябълки и шоколадов пикантен сос

Още древните египтяни забелязват, че ако дивите гъски преядат, черният им дроб…

След 5

Гризини със сусам и мак

Произходът на тези тестени пръчици е италиански и са идеални, когато просто…