Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Зимен „козунак“

Обичам зимата! Обичам онова празнично настроение, което ме обхваща към края на…

След 5

Баклавата на Виолета

В различните краища на България и Балканите ястията на основата на точени…

След 5

Салата „Часовник“

Часовникът е едно от най-старите човешки изобретения. Едни от първите часовници, използвани…

След 5

Сладки полумесеци

Сладкишите са едно от най-древните кулинарни изкушения, познати на човечеството. Разбира се,…

След 5

Богата зелена салата с пилешко, чери домати и млечен сос

Салатата "Корн" на пръв поглед е незабележима и непретенциозна с нейните малки…

Руска салата

Салата, позната у нас като руска, се нарича френска в Русия. Във…

След 5

Бърза пита

Може ли да се приготви пита, която да не чакаме час или…

След 5

Домашно тирамису

По света тирамису се приготвя по-толкова различни начини, че е трудно да…

След 5

Полезни бисквитки

Напоследък пълнозърнестите бисквитки за закуска са абсолютен хит. Предлагам ви моя вариант…

Птичи гнезда

Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня.…

След 5

Сладкиш „Снежен човек“

Сметаната е много полезен кисело-млечен продукт. Тя има по-малко белтъчини от млякото,…

След 5

Мъфини „Мимоза“

Мъфините представляват малки кръгли кексчета, които може да са сладки или солени,…

След 5

Кюфтенца, ама с картофи

Картофите са многогодишни растения от семейство Картофови, род Кучешко грозде. Те са…

Сьомга със салата от зелен фасул

Зеленият фасул е една от най-старите храни, познати на човечеството. Най-старите находки…

След 5

Свинско в сладко-кисел сос

Твърди се, че рецептата за сладко-кисел сос идва от китайската провинция Хунан.…

След 5

Крем от тиква

Тиквата е позната още от дълбока древност - отглежда се повече от…

След 5

Панирано филе от акула със зеленчуци и печенки с лимоново-чеснов дресинг

Месото от акула съдържа пълноценни белтъци, малко количество мазнини, минерални вещества. То…

След 5

Сладкиш с круши и карамел

Крушата е един от най-полезни плодове. Тя притежава качеството да потиска възпалителни…

След 5

Крем супа от зелена леща

Лещата съдържа 26% протеини и единствените растения, които я превъзхождат в това…

Селска салата с месо

Ето и моята рецепта за селска салата с месо, която честичко приготвям…

След 5

Зимно реване

Реването е сиропиран сладкиш, който се приготвя лесно и е изключително вкусен.…

След 5

Шоколадови кошнички „Вкуси ме“

Моето предложение е шоколадови кошнички "Вкуси ме" за по-сладки зимни дни. Рецептата…

След 5

Питки с ленено брашно

Лененото брашно, доста популярно напоследък, е много полезен здравословен продукт. То може…

Бонбони „Снежни топки“

Изварата е продукт, получаван от пресичането на белтъците в млякото. Тя има…

След 5

Сметаново вълшебство

Бишкотите са вид италиански бисквити, които са в основата на много от…

След 5

Предястие „Елхичка“

В моето предложение няма експериментиране със състава, а само с формата на…

След 5

Питка „Розички“

Приготвянето на домашен хляб или питка винаги е било вълнуващо кулинарно преживяване…

Питка

Има хиляди начини за приготвяне на вкусна питка и всеки от тях…

След 5

Джинджифилови сладки „Линцер“

Рецептата за сладките "Линцер" е на основата на най-известната австрийска торта -…

След 5

Бейкуел пудинг с къпини

След празничната новогодишна нощ настъпва лека меланхолия. Всички са уморени от трескавите…