Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Домашни солети с кашкавал и сирене

Солетите са вид пшеничено изделие, което има форма на пръчици. В магазинната…

Средиземноморско хлебче

Няма нищо по-хубаво от аромата на прясно изпечен хляб. А още по-хубаво…

Тутманик

Макар днес да наричаме тутманик питката със сирене, в действителност това тестено…

Пилешки бутчета с бекон и ароматни билки

Салвията е наричана още градински чай, божигробски босилек, теменче, рожково биле, а…

Лео Бианки

Лангустини в сос „Бузара“

Съществуват повече от 2000 вида скариди. Най-големи са скаридите "Дъблин бей", наричани…

Лео Бианки

Червен боб с кисело зеле

Киселото зеле е хранителен продукт, получен при ферментацията на пъпките на зелето…

Френски макарони или бадемови облачета

У нас сме свикнали да наричаме италианската паста "макарони". Всъщност макароните са…

След 5

Печен свински врат на фурна

Винаги, когато имате подходящ повод, може да поднесете на своите близки такава…

Вегетарианска паеля

Родината на паелята е Валенсия и начинът, по който ястието се приготвя…

Лео Бианки

Печената тиква на Душко Добродушко

Един от най-популярните персонажи в родната литература е архиварят с ранима душевност…

След 5

Тиквен сладкиш с орехи и канела

Хелоуин e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите…

Сьомга с хрупкава картофена коричка

Сьомгата е част от групата риби от семейство Пъстървови. Обикновено сьомгата мигрира,…

Лео Бианки

Салата с червено цвекло и орехи

Червеното цвекло е много полезен зеленчук. Неслучайно го определят като супер храна…

Свинско с моцарела

Моцарелата е продукт, съществуването на който е отбелязано в старинни документи под…

Лео Бианки

Зеленчуково предложение в омлет с пармезан

Пармезан или Пармиджано Реджано е най-известното италианско сирене в света. То произлиза…

Домашна крем супа от тиква

Тиквата е част от така наречените плодови зеленчуци. С нейно участие се…

Панирани рибни филенца с джинджифилов сос

Джинджифилът е растение, познато още отпреди 7000 години в Южна Азия. Старите…

Лео Бианки

Кремче с тиква

Тиквата е позната още от дълбока древност - отглежда се повече от…

Пълнени круши със зелено сирене в шоколадов кекс

Зеленото сирене от Черни Вит е уникално с благородната си, развита по…

Есенна запеканка с карфиол

Българската традицията показва, че карфиолът е предпочитан продукт за приготвяне на туршии,…

След 5

Фритата с тиквички

Фритатата, също като тортилята, е вид омлет. Думата фритата произхожда от италианската…

Бърз и много лесен сладкиш

Счита се, че млякото, добито от домашни животни, е послужило за храна…

След 5

Свинско с гъби, картофи и зеленчуци

Ядливите гъби са служели за храна на човека още от древни времена.…

Лазаня с аспержи

Аспержите са целогодишно растение, което спада към семейството на лилиецветните. Дължината им…

Лео Бианки

Огретен с картофи и броколи

Броколите са много полезен зеленчук, за чийто произход се считат земите на…

Дроб по венециански

В различните национални кухни черният дроб се консумира, приготвен по различен начин…

Лео Бианки

Тарта със смокини, прошуто, синьо сирене и ядки

Произходът на прошуто датира от незапомнени времена и най-вероятно започва още от…

Пиле с ориз на фурна

Оризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр.…

Ябълкови щруделчета

Десертите с ябълки са едни от най-популярните и предпочитани през есенните дни.…

Свински медальони с праскови и див ориз

Дивият ориз е многогодишна трева, известна под името Zizania aquatica или Zizania…

Лео Бианки