Солетите са вид пшеничено изделие, което има форма на пръчици. В магазинната…
Няма нищо по-хубаво от аромата на прясно изпечен хляб. А още по-хубаво…
Макар днес да наричаме тутманик питката със сирене, в действителност това тестено…
Салвията е наричана още градински чай, божигробски босилек, теменче, рожково биле, а…
Съществуват повече от 2000 вида скариди. Най-големи са скаридите "Дъблин бей", наричани…
Киселото зеле е хранителен продукт, получен при ферментацията на пъпките на зелето…
У нас сме свикнали да наричаме италианската паста "макарони". Всъщност макароните са…
Винаги, когато имате подходящ повод, може да поднесете на своите близки такава…
Родината на паелята е Валенсия и начинът, по който ястието се приготвя…
Един от най-популярните персонажи в родната литература е архиварят с ранима душевност…
Хелоуин e маскарад, който се провежда на 31 октомври най-вече в англоговорящите…
Сьомгата е част от групата риби от семейство Пъстървови. Обикновено сьомгата мигрира,…
Червеното цвекло е много полезен зеленчук. Неслучайно го определят като супер храна…
Моцарелата е продукт, съществуването на който е отбелязано в старинни документи под…
Пармезан или Пармиджано Реджано е най-известното италианско сирене в света. То произлиза…
Тиквата е част от така наречените плодови зеленчуци. С нейно участие се…
Джинджифилът е растение, познато още отпреди 7000 години в Южна Азия. Старите…
Тиквата е позната още от дълбока древност - отглежда се повече от…
Зеленото сирене от Черни Вит е уникално с благородната си, развита по…
Българската традицията показва, че карфиолът е предпочитан продукт за приготвяне на туршии,…
Фритатата, също като тортилята, е вид омлет. Думата фритата произхожда от италианската…
Счита се, че млякото, добито от домашни животни, е послужило за храна…
Ядливите гъби са служели за храна на човека още от древни времена.…
Аспержите са целогодишно растение, което спада към семейството на лилиецветните. Дължината им…
Броколите са много полезен зеленчук, за чийто произход се считат земите на…
В различните национални кухни черният дроб се консумира, приготвен по различен начин…
Произходът на прошуто датира от незапомнени времена и най-вероятно започва още от…
Оризът е една от най-древните храни, известна от около 5000 г. пр.…
Десертите с ябълки са едни от най-популярните и предпочитани през есенните дни.…
Дивият ориз е многогодишна трева, известна под името Zizania aquatica или Zizania…
Sign in to your account