Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Среднощни ордьоври „Морско конче“ & „Ладиите на Морфей“

Връщате се късно от работа. Искате нещо леко и бързо за хапване?…

Рататуй

Рататуй (на френски: Ratatouille) е френско национално ястие типично за областта в…

Гъши дроб с ябълки и шоколадов пикантен сос

Още древните египтяни забелязват, че ако дивите гъски преядат, черният им дроб…

След 5

Гризини със сусам и мак

Произходът на тези тестени пръчици е италиански и са идеални, когато просто…

Хрупкава сьомга

Сьомгата е добър източник на витамин A и D, витамини от групата…

След 5

Лесна царевична супа

Царевицата е одомашнена още в праисторически времена. По-късно ацтеките и маите култивират…

След 5

Торта с тиквички и портокали

Когато купите или просто погледнете на някой щанд тиквички и се зачудите…

Пелмени по сибирски

Пелмени (Манту, на руски пельмени, на коми пельнянь) е централно азиатско ястие,…

След 5

Салата „Диня“

Салатата може да бъде поднесена и по по-различен, оригинален и нестандартен начин.…

Чийзкейк с цели къпини и корнфлейкс

Къпините са не просто едни от най-вкусните горски плодове. Те съдържат хранителни…

След 5

Тосканска салата „Панцанела“

Панцанела (Panzanella) - тази класическа италианска рецепта за хлебна салата от Тоскана…

Пържола от риба тон с песто от мента

Макар рибата тон да е по-често използвана консервирана, тя не може да…

Лео Бианки

Японски чийзкейк

Един от най-известните и модерни десерти е чийзкейкът. Традиционно се състои от…

Салатата на шефа

Сурови или варени, печени или задушени, морковите притежава отлични вкусови и хранителни…

След 5

Зеленчуков кугел

Кугелът е традиционно ястие от еврейската кухня. Това е картофен кекс, печен…

След 5

Пай с къпини и нектарини

Паят е печиво, което обикновено се прави от ронливо маслено тесто, покрито…

Средиземноморска питка „Fouasse“

Вкусна и новаторска идея, съпътстваща вашата напитка. Ще се пренесете за миг…

След 5

Малинова лимонада

В миналото за лимонада се е смятал прясно изцедения сок от лимон,…

Пъдпъдък в патладжан

Ако са ви зарадвали с няколко пъдпъдъка, най-вероятно ще се наложи да…

След 5

Патладжан по руски (от кавказките републики)

Патладжаниете принадлежат също като доматите и пипера към семейството на картофите. Макар…

След 5

Спаначена супа с ориз

Спанакът е тревисто растение от семейството на ряпата. Има тъмно зелени листа,…

Печени картофи с чеснов аромат

Предците ни са използвали чесъна още 2300 години преди нашата ера. Горещината…

След 5

Разядка с патладжани

Този зеленчук понякога е пренебрегван заради неговата горчивина и трапчив вкус, които…

Телешко с картофи в гювеч

Телешкото месо присъства в различните европейски кухни още от древни времена. То…

След 5

Ябълков чипс

Чипсът е може би най-добрата добавка към бирата, която със сигурност минава…

След 5

Клафути с круши

Ако мечтаете да посетите Франция, но не можете да си позволите пътуване…

Желирана динена водка

Един от най-популярните и обичани плодове през лятото е динята. Първоначално тя…

След 5

Кюфтета от тиквички с вкус на лято

Тиквичките са летен зеленчук, богат на калий, калций, магнезий, фосфор и желязо,…

Баварски крем с ягодово пюре и карамел

Както и името на крема подсказва, рецептата за него идва от германската…

След 5

Свински котлети с рататуй

Рататуй е френско национално ястие, типично за областта в югоизточна Франция и…

Лео Бианки