Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Ципура на фурна със салата с кус-кус, портокал и грейпфрут

Ципурата е типична средиземноморска риба, но, макар и доста рядко, се среща…

Лео Бианки

Конфитюр от смокини

Обикновената смокиня (Ficus carica) е дърво или храст и е разпространена в…

Апетитка от червени чушки и горчица

Производството на горчица е известно от дълбока древност, 3000 години пр.н.е. е…

Картофена запеканка

Запеканката е типично руско ястие, което се приготвя от пюрирани продукти и…

След 5

Бананово брауни с ягодово рагу

Бананите са много популярен плод, особено сред децата. Освен това те са…

Лео Бианки

Вкусова експлозия

Често пъти ми се случва, когато съм гладна, да не мога да…

Лазаня Болонезе с домашни кори

Лазаня Болонезе или Lasagne alla Bolognese носи името на град Болоня, столица…

Сладкиш с ябълки

Сладкишите с ябълки са типични за есенния и зимния сезон, макар този…

Глазирани зеленчуци с омлет от кориандър

Кориандърът, познат още като китайски магданоз, е едногодишно тревисто растение от семейство…

Лео Бианки

Зелеви сармички на фурна

Факт е, че сармите заедно с гювеча, зрелия боб, кюфтетата и баницата,…

Тропическа торта „Павлова“

За родина на торта "Павлова" спорят Австралия и Нова Зеландия. Според австралийската…

Ъпгрейдвани спагети

Спагетите са най-популярният вид паста. Те са тънки пръчици от сушено тесто,…

След 5

Торта „Наташа“

Тортата "Наташа" е руска домашна торта, в която има три различни блата…

Среднощни ордьоври „Морско конче“ & „Ладиите на Морфей“

Връщате се късно от работа. Искате нещо леко и бързо за хапване?…

Рататуй

Рататуй (на френски: Ratatouille) е френско национално ястие типично за областта в…

Гъши дроб с ябълки и шоколадов пикантен сос

Още древните египтяни забелязват, че ако дивите гъски преядат, черният им дроб…

Лео Бианки

Гризини със сусам и мак

Произходът на тези тестени пръчици е италиански и са идеални, когато просто…

Лесна царевична супа

Царевицата е одомашнена още в праисторически времена. По-късно ацтеките и маите култивират…

След 5

Торта с тиквички и портокали

Когато купите или просто погледнете на някой щанд тиквички и се зачудите…

Пелмени по сибирски

Пелмени (Манту, на руски пельмени, на коми пельнянь) е централно азиатско ястие,…

След 5

Салата „Диня“

Салатата може да бъде поднесена и по по-различен, оригинален и нестандартен начин.…

Чийзкейк с цели къпини и корнфлейкс

Къпините са не просто едни от най-вкусните горски плодове. Те съдържат хранителни…

След 5

Тосканска салата „Панцанела“

Панцанела (Panzanella) - тази класическа италианска рецепта за хлебна салата от Тоскана…

Пържола от риба тон с песто от мента

Макар рибата тон да е по-често използвана консервирана, тя не може да…

Лео Бианки

Японски чийзкейк

Един от най-известните и модерни десерти е чийзкейкът. Традиционно се състои от…

Салатата на шефа

Сурови или варени, печени или задушени, морковите притежава отлични вкусови и хранителни…

След 5

Зеленчуков кугел

Кугелът е традиционно ястие от еврейската кухня. Това е картофен кекс, печен…

След 5

Пай с къпини и нектарини

Паят е печиво, което обикновено се прави от ронливо маслено тесто, покрито…

Средиземноморска питка „Fougasse“

Вкусна и новаторска идея, съпътстваща вашата напитка. Ще се пренесете за миг…

След 5

Малинова лимонада

В миналото за лимонада се е смятал прясно изцедения сок от лимон,…