Бадемите съдържат разнообразие от полезни за човешкия мозък вещества. На първо място…
Ягодите са плодове, богати на антиоксиданти. Те съдържат и ценни хранителни вещества,…
Родината на пестото е областта Лигурия в Италия - кръстопът и сборен…
Съвременната история на ягодите започва в Европа през 18-ти век, когато френският…
Агнешкото месо е един от най-старите постоянни източници на висококачествен протеин в…
Неведнъж сме писали за италианския кулинарен шедьовър, наречен паста. Той има над…
Според древните гърци ментата укрепвала ума, а ваните с мента спомагали за…
На санскрит кокосовата палма е позната под името ''kalpa vriksha'', което означава…
Изварата е продукт, получаван от пресичането на белтъците в млякото. Тя е…
Думата ''фондю'' произлиза от френския глагол ''fondre'', който означава ''разтапям''. Това е…
Дроб сарма е едно от най-популярните ястия, разпространени на целия Балкански полуостров.…
Ризото е северноиталианско ястие, чието приготвяне в повечето случаи не отнема повече…
Доматът e храстовидно многогодишно растение с кратък живот, което се отглежда едногодишно.…
Тирамисуто е сред най-популярните италиански десерти и е разпространено по целия свят.…
Последователите на вегетарианството изграждат хранителния си режим от растителни храни (плодове, зеленчуци…
Целината е двугодишен зеленчук, част от семейство сенникоцветни. Роднини на целината са…
Историята на броколите започва съвсем наблизо - на територията на днешна Турция,…
Тараторът е студена супа, традиционна в българската кухня. Присъства на трапезата в…
С общо над 90 милиона яйца посрещнахме великденските празници в България. Появява…
Гуакамоле (на испански: guacamole) е ястие от мексиканската кухня. Представлява разядка от…
Бисквитената торта е един от най-любимите и лесни за приготвяне десерти. Задължителните…
Нугата (на френски език "nougat") е традиционен френски десерт от захар или…
Марулята е един от най-популярните пролетни зеленчуци. Тя е богата на витамини…
Sign in to your account