Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Картофено вълшебство на фурна „Фантагиро“

Картофите са на четвърто място по мащаб на производството им в света…

Крем супа от праз с картофи

Празът е много по-полезен за здравето ни, отколкото можем да си представим.…

След 5

Паста „Венецианска загадка“

Наричат пастата италиански кулинарен шедьовър. И с право! Тя е едно от…

Киш с рикота и аспержи

Родината на киша е Франция, макар че ястието може да бъде всичко…

Лео Бианки

Картофи с ориз на фурна

Картофите са били консумирани от индианските племена от хиляда години. В Европа…

След 5

Баница с тиква и локум

За локума трябва да сме благодарни на кулинарните майстори в Османската империя.…

След 5

Салата „Морска фантазия“

Скумрията е морска риба със силен и дори сладнеещ вкус. Типична за…

Лео Бианки

Пикантни кюфтета със сос от кориандър

Кориандърът е едногодишно тревисто растение, което се използва широко като подправка в…

Лео Бианки

Еклери

Родината на еклера е Франция. Той се появява през XIX век, като…

След 5

Октопод на скара

Октоподът е морско мекотело най-често с осем пипала. Повечето видове достигат дължина…

Лео Бианки

Овчарска салата с чеснов сос

Доматът e храстовидно многогодишно растение с кратък живот, което се отглежда едногодишно.…

След 5

Супа от печен чесън

Супата от чесън, направена с 50 скилидки чесън, лук и мащерка може…

След 5

Цветни тортички

Захарното тесто е едно от най-ценните открития за сладкарството. Ако никога не…

Лео Бианки

Задушено пилешко с гарнитура от ориз

Оризът е култивиран преди повече от 6 хилядолетия в Китай, но най-големият…

След 5

Прясна коприва с картофи

Младата коприва е истинска съкровищница за витамини, минерали, органични киселини и други…

След 5

Заешко с ароматни билки

Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и…

Лео Бианки

Мраморно руло

Сладкото от сини сливи е едно от онези вкусни изкушения, които човек…

След 5

Яхния от праз и картофи

В думата праз на пръв поглед няма нищо екзотично или древно. Свикнали…

След 5

Пълнени кошнички с мус от печени чушки и сирене чедър

Сиренето чедър произхожда от югозападна Англия и е едно от 10-те най-популярни…

Лео Бианки

Чийзкейк с малинов сос

Макар да изглежда като продукт на съвременността, чийзкейкът е бил приготвян още…

Лео Бианки

Осъвременена пача

Пачата е ястие, характерно за българската национална кухня. Историята му започва още…

След 5

Редена салата със скариди

Скаридите са дребни до средно големи ракообразни животни, които живеят в сладководни…

Лео Бианки

Филе от ципура с портокал

Ципурата (позната и като коца) живее както в морска вода, така и…

Лео Бианки

Барбекю от свинско с коняк и зеленчуци

Конякът е силно алкохолно питие, вид бренди. За разлика от малцовото уиски,…

Свински шишчета с бананово-картофено пюре

Сладките картофи са по-диетични и по-полезни от обикновените картофи. Наричат ги батати,…

След 5

Къпкейк „Диня“

Знаете ли каква е разликата между мъфин и къпкейк? Да, те привидно…

След 5

Супа със спанак и гъби

Спанакът е тревисто растение с тъмнозелени листа от семейството на ряпата. Градинският…

След 5

Печени круши с ароматно козе сирене

Козето сирене е храна с древнa история, за която се предполага, че…

Лео Бианки

Свински джолан със зеленчуци в гърне

Глинените съдове за готвене са известни от много векове, но в съвременната…

След 5

Руло с риба тон

Името "туна" или "тон" се отнася за няколко океански вида риби от…

Лео Бианки