Картофите са на четвърто място по мащаб на производството им в света…
Празът е много по-полезен за здравето ни, отколкото можем да си представим.…
Наричат пастата италиански кулинарен шедьовър. И с право! Тя е едно от…
Картофите са били консумирани от индианските племена от хиляда години. В Европа…
За локума трябва да сме благодарни на кулинарните майстори в Османската империя.…
Скумрията е морска риба със силен и дори сладнеещ вкус. Типична за…
Кориандърът е едногодишно тревисто растение, което се използва широко като подправка в…
Октоподът е морско мекотело най-често с осем пипала. Повечето видове достигат дължина…
Доматът e храстовидно многогодишно растение с кратък живот, което се отглежда едногодишно.…
Захарното тесто е едно от най-ценните открития за сладкарството. Ако никога не…
Оризът е култивиран преди повече от 6 хилядолетия в Китай, но най-големият…
Младата коприва е истинска съкровищница за витамини, минерали, органични киселини и други…
Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и…
В думата праз на пръв поглед няма нищо екзотично или древно. Свикнали…
Сиренето чедър произхожда от югозападна Англия и е едно от 10-те най-популярни…
Макар да изглежда като продукт на съвременността, чийзкейкът е бил приготвян още…
Пачата е ястие, характерно за българската национална кухня. Историята му започва още…
Скаридите са дребни до средно големи ракообразни животни, които живеят в сладководни…
Ципурата (позната и като коца) живее както в морска вода, така и…
Конякът е силно алкохолно питие, вид бренди. За разлика от малцовото уиски,…
Сладките картофи са по-диетични и по-полезни от обикновените картофи. Наричат ги батати,…
Спанакът е тревисто растение с тъмнозелени листа от семейството на ряпата. Градинският…
Козето сирене е храна с древнa история, за която се предполага, че…
Глинените съдове за готвене са известни от много векове, но в съвременната…
Sign in to your account