Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Коледна пита

Изпълнени с надежда и вяра за по-добро бъдеще, всяка година началото на…

След 5

Ябълков сладкиш с канела

Канелата е ароматна подправка, която се добива от вътрешната част на кората…

След 5

Зелеви сарми ала Милена

Идва зима, а с нея и много традиционни ястия, които приготвяме в…

След 5

Постни сладки с бяло вино

Бяло вино е виното, получено както от бели, така и от червени…

След 5

Новогодишна торта

Италианското сирене маскарпоне е основната и незаменима съставка на десерта тирамису. Маскарпоне…

Коледен постен сладкиш

Рождественски пости или така наречените Коледни пости започват след Коледни заговезни -…

След 5

Баклава с плънка от кадаиф

Кадаифът е типичен ориенталски десерт. В основата му е тесто, приготвено от…

След 5

Коледна пуйка „Фантазия“

Родината на пуйката е Северна Америка. Птицата е опитомена още от ацтеките,…

След 5

Кошнички-баклава

В кулинарията кошничките са често използван метод за направата на всевъзможни вкусотии…

След 5

Сладкиш “Агнеса“

Един от най-популярните, бързи и не много сложни за приготвяне в домашни…

След 5

Солени цветни топки

Предполага се, че производството на сирене е започнало още 8 хиляди години…

След 5

Коледна бяла салата

Наближават коледните и новогодишни празници и улиците, сградите, сърцата, душите и очите…

След 5

Маслени розички

Масленките са вид бисквити, които традиционно се правя от захар, масло или…

След 5

Сладкиш с карамелизирани круши

Родината на крушите е Китай. Различни сортове круши се отглеждат от Античността.…

След 5

Пълнена тиква със сушени плодове

Най-древното споменаване на сушените плодове е в месопотамски плочки с клинопис, които…

Португалски коледен сладкиш с шампанско „Боло рей“

Всички, които са били на екскурзия или за по-дълго в Португалската значет,…

Коледно пълнено пиле

Традицията на много места по света е за Коледа на трапезата задължително…

След 5

Руло щрудел

Щруделът е тестено сладкарско изделие, обикновено свързвано с австрийската национална кухня от…

След 5

Джинджифилови сладки за Коледа

В средновековна Европа джинджифилът бил на особена почит, но с времето започнал…

След 5

Още една празнична погача

Не един и два са начините да приготвим празнична пита. Сигурно, колкото…

След 5

Празнична погача

Погачата е вид бял хляб, който традиционно се приготвя за празници като…

След 5

Баклава саралия

Много държави водят и до днес спор за това коя е родината…

След 5

Коледна торта

Тортата е сладкарско изделие, обикновено на етажи, в които тестени блатове се…

След 5

Питка за Бъдни вечер

Бъдни вечер е един от най-важните семейни празници. Той е посветен на…

След 5

Сълзици с канела

Канелата, която често използваме в кухнята е всъщност кората на канеленото дърво,…

Коледен щолен

Щоленът е традиционен немски сладкиш, който се приготвя по време на Коледните…

След 5

Пълнено пиле върху коледни сармички

На 25 декември е Рождество Христово или наричано още Коледа. На него…

След 5

Баклава с халва и орехи

Халвата е лакомство, което хората, наумили си да отслабнат, не си позволяват…

Кисело зеле без претакане

Всички стари хора са наясно, че, щом започнат да прехвърчат снежинки и…

Царски сарми

Едва ли има човек у нас, който да не знае, че сармите…

След 5