Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Салата с чери домати и краставица

Родината на чери доматчетата е Южна Америка. Те на пръв поглед са…

Пълнени картофи с гъби и орехи

Смята се, че първите картофи са култивирани в планински райони на Андите…

Винено свинско с гъби и балучка

Балучката е вид дребен есенен лук, предназначен за засаждане. Като размер е…

Свинско руло с гъби и праз лук

Свинското месо е едно от най-познатите и консумирани меса в България. Лесно…

След 5

Медени сладки с орехи

Медът може да бъде незаменима храна в менюто на всеки човек. Пчелният…

Печени пилешки бутчета с портокали

Птичето месо се характеризира с благоприятно съотношение на ненаситени спрямо наситени мастни…

Содена питка

Сода бикарбонат, натриев бикарбонат или просто сода за хляб е продукт с…

След 5

Баница с кашкавал

Кашкавалът е млечен продукт, произвеждан предимно на Балканския полуостров. Той е вид…

След 5

Пържен ориз в сладко-кисел сос и кимион

Оризът е основна храна за над половината от световното население. Той е…

След 5

Палачинкова торта с шоколадов крем

Категорично палачинките са една от най-любимите храни за доста хора по света.…

След 5

Вегетарианска руска салата

Оригиналната версия на салатата била изработена през 1860 г. от Люсиен Оливие,…

След 5

Кекс с орехи и какао

Какаото се добива от плодовете на вечнозелено дърво, което се среща в…

След 5

Хрупкави пилешки ленти

Пилешкото месо е една от най-полезните храни, която специалистите по хранене препоръчват…

След 5

Панирани Камембер и Бри със сос от горски плодове

Сиренето Камембер буквално се е превърнало в нарицателно име за френско сирене.…

След 5

Шпиковано месо

Шпиковането е процес, при който крехко месо от преживни животни, дивеч и…

След 5

Дърпана баница

Баницата е едно от най-типичните български ястия. Състои се от навити или…

След 5

Орехова торта с аромат на ром

Ореховите ядки са богати на белтъчини, мазнини, железни, фосфорни, магнезиеви и други…

Крем супа от картофи

Картофите са многогодишни растения от род Кучешко грозде. Картофите са на четвърто…

След 5

Ябълкови тарталети с пълнеж от круши и маслено-сметанов крем

Ароматните и сладки плодове на крушата са известни още от древни времена…

След 5

Пилешко в мед и ароматни зеленчуци

Пчелният мед представлява сладък сок, който пчелите събират от растения, преработват го,…

След 5

Ябълков шейк с канела

Млечният шейк с различни плодове винаги е бил вкусен специалитет, но най-новото…

След 5

Кошнички с млечен крем и плодове

Категоричното мнение на кулинарите от двете страни на океана е, че един…

След 5

Мъфини с кокос

Кокосовият орех е плодът на кокосовата палма, растяща най-вече в тропическите райони…

След 5

Хрупкави курабийки с грис

Грисът е хранителен продукт, който се произвежда от пшеница или царевица. По-голяма…

След 5

Празничен портокалов пунш

Портокалите са кръгли цитрусови плодове с оранжева кора и вътрешност. Размерът на…

Коледна медена къщичка и медени бисквити

За да приготвите коледна къщичка, са ви нужни както кулинарни умения, така…

След 5

Коледни бастунчета

Историята на коледните бастунчета започнала с един обикновен производител на бонбони, който…

След 5

Традиционен немски коледен щолен

Щоленът, характерно влажен фруктов хляб, за първи път се споменава в официален…

След 5

Сарми и пълнени чушки в гювеч

Пълнените чушки са традиционно ястие от българската национална кухня, приготвяно чрез напълване…

След 5

Мъфини със сушени плодове и аромат на коняк

Мъфинът е вид малко кексче, което може да е сладко или по-хлебно,…

След 5