Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Сурова супа от зелени ябълки и целина

Ябълките и по-конкретно зелените ябълки могат съществено да помогнат за поддържането на…

Пълнена паста

Днес пак съм на италианска вълна и отново с бял сос, но...…

Двойно шоколадов сладкиш

Опитните кулинари със сигурност познават добре значението на думата "ганаш". Ако обаче…

След 5

Обърнат овчарски пай

Представям ви "Обърнат овчарски пай", който кръстих така, тъй като за разлика…

Домашен течен шоколад

Представяме ви една позабравена рецепта от детството - домашен течен шоколад. Това…

След 5

Закуска за шампиони

Днес ще ви представя моята идея за невероятно вкусна и хранителна закуска…

Пържени свински късчета по селски

Днес в рубриката ще ви представя простичко и лесно за приготвяне ястие,…

Сладоледена торта с шоколад и мюсли Крънч

Мюслито е суха закуска, която се консумира предимно сутрин, но се използва…

След 5

Пикантна наслада

Комбинацията на сладко с люто е сред най-полезните за мозъка храни, твърдят специалистите. Емблема…

След 5

Мъфини с касис

Мъфинът е вид малко кексче, което може да е сладко или по-хлебно,…

Двойно шоколадов тарт с кокос

За родината на кокоса се смятат Филипините, където се намират и най-големите…

След 5

Лимонови чийз блокчета

Днешният десерт е много свеж, точно като главната си съставка. Странен е…

Картофени сърца

Кой не обича да похапва соленки?! Днес ви представям интересна и не…

Протеинови барове

Здравейте, приятели! Реших да поставя началото на "Обичам те, храна!" с нещо…

Пиле в сос от сметана и пармезан

Пармиджано Реджано или пармезан е най-известното и най-имитираното италианско сирене в света…

Тарталетки с ягоди

Празникът на влюбените не може да мине без задължителните четири елемента -…

Канелони с пилешко, броколи и топено сирене

Ах, тази италианска кухня… Толкова разнообразна и все толкова вкусна. А днес…

Кейк „Магия“

Тази седмица ви представям един магически сладкиш, който очарова с двата си…

Чили кон карне (Chilli Con Carne)

„Чили с месо" - това ще е днешната рецепта. Ястието произлиза от…

Смути с годжи бери и манго

Растението годжи бери е високо ценено и намира широко приложение в китайската…

Фокача „по български“

Фокачата е тестено изделие, нещо между пица и питка, вид сплескано хлебче,…

Ръжено-пшеничен хляб

Всички обичаме аромата на домашно изпечен хляб, но малко са хората, които…

Палачинките на Jolie

Палачинка е вид тестено изделие. Приготвя се в предварително загрят тиган като…

Киш с шунка, сирена и домат

Днешната рецепта не е никак сложна, просто ѝ трябва малко повече време…

Крем „Сладко изкушение“

Думата пудинг идва от Англия и е произлязла от френския термин "boudin".…

Супа с праз и ориз

Празът е една от кулинарните емблеми на зимата. Този типично български зеленчук…

След 5

Куркудена чорба

Това е една наистина разкошна зимна супа! Има много варианти за приготвянето…

Салата със спагети

Рецептата е странна и в интерес на истината е доста импровизирана. Идеята…

Весел омлет

Омлетите спадат към така наречените "а ла минути". Тяхното бързо приготвяне, разнообразието…

Курабиите на баба Цветка

Докато бях малка, баба от Дупница ни правеше сладки, които издържаха дълго…

След 5