Вкусно

СЛЕД ПЕТ

Баница с царевично брашно и семена

Жълтеникавото царевично брашно, приготвено от смлени царевични зърна, е полезна и вкусна…

След 5

Кюфтета Фантазия

Днес ще ви предложа интересна яхнийка, която вчера приготвих на моето семейство.…

Боровинково смути

Смути наричаме гъста напитка, обикновено направена в пасатор, от плодове и/или зеленчуци…

Френска селска торта

Отдавна исках да направя домашна френска селска торта, така както обичам да…

Панирани кашкавалчета

Тази седмица в рубриката ви предлагам рецепта за перфектни панирани кашкавалчета. Охлаждането…

Пълнени калмари

Тази рецепта има много специална история за мен, която си спомням винаги…

Кекс с кола и шоколадова глазура

В средата на 60-те години на ХХ век в Източна Европа Кока-Кола…

След 5

Кокосови пастички „Ламингтън“

"Ламингтън" са малки сладки кокосови пастички, които аз помня от детството си.…

Богата макаронена салата

Ранната история на макароните е тясно свързана със Сицилия. Не се знае…

След 5

Пиле с лук и сайдер

Сайдер е слабоалкохолна газирана напитка, направена от ферментирали плодове, най-често ябълки. Според…

Милфьой с горски плодове

Милфьой, в България и други страни по-познат като Наполеон, е многопластов десерт,…

Деликатес на графинята

Бишкоти Савоярди са сладки, леки пандишпанови бисквити с дълга история и почитатели…

След 5

Чийзкейк с пресни малини

В сезона сме на най-хубавите плодове и няма как да не ми…

Сладкиш с череши и какаова глазура

Десертите с череши са много подходящи за сезона и ако между приготвянето…

Пържени скариди

По света се отглеждат около 300 различни вида скариди, а тези 300…

След 5

Пърленки със сирене и зехтин

Пърленка е името, с което в някои фолклорни области на България наричат…

Кашкавал на фурна

Тази седмица представям една рецепта с любимият на всички кашкавал. Кашкавалът е…

Миди с лек лимонов сос

Мидите принадлежат към групата на т.нар. морски дарове, чиито невероятен вкус и…

След 5

Пилешки пай в гърне с бяло вино

Белите вина са широко използвани в кулинарията. Древните римляни буквално са давели…

След 5

Пикантни картофки във фолио

Вече сме в сезона на хубавите пресни картофи, които може да се…

Капучино

Родина на капучиното е слънчева Италия, а нейни създатели са монасите-капуцини от…

След 5

Бисквити с овесени ядки и мента

Ментата се смята за женска билка, защото намалява болката и неприятните усещания…

След 5

Палачинки с плънка от авокадо

Различните нации имат своя история на палачинките и свои разбирания за „перфектна…

След 5

Салата с броколи и аспержи

Знаете ли, че България в началото на 20 век е била най-големият…

След 5

Боровинкови мъфини

Боровинките са плодове, растящи на храст, които принадлежат към семейството на Пирена,…

Морковено-тиквена супа с броколи и бекон

Благородното потекло на морковите може да се проследи хиляди години назад, като…

След 5

Палачинки от тиквички и киноа със сос от кисело мляко

Растението киноа се смята за свещено и е с древен произход. В…

След 5

Тиквички на фурна

Тиквичката е зеленчук, за разлика от големите тикви, които се причисляват към…

След 5

Соленки с кашкавал

Тази седмица рецептата е за бързи и лесни соленки, които всеки може…

Кафяв ориз със зеленчуци

Кафявият ориз далеч надминава белия като хранителна стойност. Една чаша кафяв ориз…

След 5