Панирани охлюви


Днес ще приготвим панирани охлюви. Преди обаче да пристъпим към панирането, охлювите трябва се оставят 2-3 дни, за да се изчистят сами. Това можете да направите в тенджера с тежки капаци, за да не излязат, или в надупчени бутилки от вода.

Измийте охлювите обилно с вода и варете в подсолена вода охлювите в тенджера до готовност, като отпенвате от време на време. Това ще отнеме около 2 часа. След като се охладят, с вилица внимателно се изважда месестата част заедно с червото от черупката.

Панирани охлюви
Снимка: Merudia.bg

За да се почисти се премахва тъмната мека част и остава само месестата част, мускулът. Някои по-малки охлюви може да са излезли от черупката при варенето. Те също се почистват и се пристъпва към панирането. Как се панират охлюви?

Вкусна идея от Меrudia.bg

Панирани охлюви

Панирани охлюви

Виолета Шейтанова-Дечева
Време за готвене: 20 минути
Време за изчакване: 2 часа
Ястие: Предястие
Кухня: Френска
Порции:2

Необходими продукти:
  

  • 1 супена чиния охлюви (изчистени)
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. галета
  • 2-3 бр. яйца
  • олио (за пържене)
  • 1 с.л. сол

Начин на приготвяне:

Охлювите се овалват в брашното, разбитите с щипка сол яйца, галета и пак яйце. Пържат се в сгорещено олио до златисто.

Може да поднесете готовите панирани охлюви с лимон или поръсени с магданоз или ситно нарязан пресен лук, по желание. Чудесно си партнират с добре охладена бира! Наздраве!

Виолета Шейтанова-Дечева

За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *