Като във всяка една област, в кулинарната също има мода. Преди време в менюто на редица добри ресторанти присъстваше крем супа от тиква с кокосово мляко. Макар супата наистина да беше приятна, тя поизчезна от менютата като че ли… Сега обаче на няколко места засичам това предястие с тиквички и сьомга. Вкусовата комбинация на мен лично ми допада много, ще се радвам да споделите дали и на вас ви харесва!
Вкусна идея от Меrudia.bg
Начин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват на дълги и тънки ленти с помощта на картофобелачка.
Намазват се с олио от двете страни и се пекат на оребрен тиган, докато ребрата на тигана се отбележат.
След като са изпечени се посоляват леко.
Взема се една лента тиквичка, слага се по малко крема сирене, парче сьомга, отгоре се слага още една лента тиквичка и се завива на руло.
Рулцата от тиквички с пушена сьомга и крема сирене са страхотна компания към всяка чаша изстудено бяло вино!
За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.