Каквито и десерти да приготвя, десертите с шоколад си оставят любимите у дома. Доброто настроение на домашните е изключително важно за мен и реших да комбинирам два от най-любимите продукти при приготвяне на десерти в къщи – кафе и шоколад. Реших да използвам част от сутрешното капучино за тази рецепта за шоколадов крем.
Апропо, за да приготвите добро капучино, първо трябва да приготвите еспресото. После млякото се налива в каничка и парата на машината на кафе се пуска, за да се постигне пухкава пяна. Така хубавото капучино се състои от 1/3 част еспресо, 1/3 мляко и 1/3 пяна.
Вкусна идея от Меrudia.bg
Начин на приготвяне:
Сметаната се загрява, към нея се прибавят захарта и шоколадът и се бърка, докато се разтопят напълно. Добавя се и капучиното, като ако предпочитате по-силен кафе аромат, спокойно можете да увеличите количеството с още 1-2 с.л. Жълтъците се разбиват с миксер и шоколадовата смес бавно се прибавя към тях при непрекъснато бъркане.
Кремът се разпределя в 4 керамични формички, които се слагат в дълбока тава. В тавата се налива топла вода до средата на формичките. Печете около 35-40 минути на 170 градуса или докато десертът се сгъсти добре.
Готовият шоколадов крем с капучино се оставя се да изстине добре за около час. Добър апетит!
За Виолета храната е удоволствие, изкуство и развлечение. Обича да разказва в рецепти кулинарните си преживявания в Италия, Тайланд, Англия, Франция, Япония, Бразилия и всички прекрасни кътчета по света и у нас, които е имала шанса да посети.