Хлябът днес ще приготвим по рецепта на „Вкусноландия“. Интересна, много любопитна и вероятно ще е нещо, което ще забъркаме за първи път – бананов хляб с какао. Да се захващаме с готвенето…. Добър апетит! 🙂
Четете всяка сряда „Вкусноландия с Анелия“
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесваме пресятото брашно с ванилията, канелата, бакпулвера и какаото.
Отделно разбиваме маслото със захарта и яйцата. Смачкваме нарязаните банани с помощта на вилица. Прибавяме ги заедно с ячената смес към купата със сухите съставки. Разбъркваме всичко заедно.
Готовата смес изсипваме във форма, застлана с кухненска хартия. Печем в предварително загрята до 170-180 градуса фурна за 35-45 минути.
Поднасяме поизстиналия бананов хляб с какао със сладко от череши и бърз сос, приготвен от заквасена сметана и пистачио паста.
Анелия е магистър по „Финанси“ и (в свободното си от готвене време) работи като „Експерт стопански и финансови анализи“ в международна компания. Въпреки че идва от град край морето, не морската храна, а десертите са нейната най-голяма страст.


