Понякога най-малките удоволствия идват под формата на хрупкави бисквити, а още по-хубавото е, когато имаш извинение да ги направиш у дома. Тези какаови бисквити с малиново сладко са точно такъв случай – хем красиво впечатляващи, хем вкусът им те кара да забравиш за всичко друго за няколко минути.
Разточване, печене, лек шоколадов блясък и свежо малиново сладко – всичко това събира уют, сладост и малко детска магия в едно. И да, приготвянето им е почти като игра: изрязваш, редиш, пълниш и накрая виждаш как от купчина тесто се появяват звездички, които няма как да не усмихнат всеки.
Шоколадови бисквити с малиново сладко
Кирстен ТиболсНеобходими продукти:
- 120 г масло (без сол)
- 80 г пудра захар
- щипка сол
- 1 ч.л. ванилова паста
- 1 бр. яйце
- 20 г бадемово брашно
- 175 г брашно
- 30 г какао
За сладкото:
- 120 г малини (замразени)
- 80 г захар
Допълнително:
- брашно за поръсване
- 50 г черен шоколад
Начин на приготвяне:
Сложете маслото и предварително пресятата пудра захар в голяма купа. Разбийте с помощта на миксер (плоска приставка) до получаването на кремообразна смес. Добавете ваниловата паста, яйцето и солта и разбийте отново.
След това добавете сухите съставки – бадемовото брашно, брашното и какаото и разбийте първо на ниска скорост, след това на средна, до получаването на тесто. Сплескайте тестото и го увийте в прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 1 час.
За сладкото сложете малините и захарта в тенджера или дълбок тиган и оставете сместа да заври. Разбърквайте непрекъснато, докато сместа достигне температура от 103 градуса. Дръпнете от огъня и оставете сладкото да изстине за 5 минути.
Разточете тестото върху поръсен с брашно плот, с дебелина 3 мм. С помощта на формичка звезда (7.5 см) изрежете 16 звезди. Подредете 8 от тях в тава с незалепващо покритие. По средата на другите 8 изрежете по-малки звезди с формички (4.5 см). Подредете и тях в тава за печене. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 20 минути.
Начупете шоколада и го сложете в касерола. Разтопете на умерен огън, докато половината шоколад се разтопи, а останалият все още е твърд. Дръпнете от котлона и разбъркайте енергично, докато целият шоколад се разтопи.
Намажете бисквитите звезди без отвор с тънък слой темпериран шоколад и върху тях залепете бисквита звезда с отвор по средата. След това напълнете отвора на всички бисквити с малиново сладко и заравнете. Съхранявайте бисквитите със сладко в кутия с херметическо затваряне до 5 дни.
Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.


