© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Кои са най-излъчваните песни в ефира през 2023 г.?

    Кои са най-излъчваните песни в ефира през 2023 г.?

    Джина Стоева

    Стоева, Джина Стоева

    Енрике Иглесиас

    Енрике Иглесиас идва!

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    RIA покори българската сцена с „Отначало“: почти 400 000 гледания за две седмици
    27.11.2025
    Васил Петров тръгва на коледно минитурне
    26.11.2025
    Папи Ханс, ДесиСлава и грозната истина за домашното насилие
    26.11.2025
    Оригиналната „Власт“ на Стенли оживява в ново видео
    23.11.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    Три зодии влизат в декември с най-силната енергия
    28.11.2025
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?
    27.11.2025
    лидери
    Зодиите, обречени да бъдат лидери
    24.11.2025
    Големият потоп - истините, които науката се страхува да потвърди
    Големият потоп – истините, които науката се страхува да потвърди
    19.11.2025
    Кои са най-големите тайни, които крие всяка от зодиите?
    Кои са най-големите тайни, които крие всяка от зодиите?
    19.11.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД
Сия Рибагина

СЛЕД 5 представя: Сия Рибагина и вкусните ѝ изкушения

След 5
След 5
09.11.2014
Сподели във

Това е София! София Рибагина! Всички в кулинарните групи и интернет пространството обаче я познават като Сия или Муцунка. Живее в София и работи като заместник управител в магазин, макар това да няма нищо общо с готвенето. Обича храната и обожава да готви.

Не е професионалист, но определя това като свой плюс, защото за много готвачи престоя в кухнята е просто работа и средство за придобиване на средства, а при нея е страст, огромна любов и себеотдаване. Казва, че е личност, която не се придържа към правила и принципи в готвенето. Изключение прави сладкарството, където, по думите й, всичко трябва да е точно премерено и изключително прецизно.

Предпочита домашно приготвената храна, избягва полуфабрикатите и консервираните продукти. Признава си, че обожава всичко, направено от тесто – прясно изпечен хляб или красива пухкава питка.

„Да усетиш продуктите между ръцете си, да ги съединиш и да създадеш хляб, това не може да се опише“, споделя Сия. „Преживявам всичко, което се случва в кухнята, докато готвя. Там е моето място за емоции. Чувствам се прекрасно, когато всичко се получава, както съм си представяла и планувала, но се е случвало и да правя много гафове, от които се ядосвам, но… след това искрено се забавлявам“, продължава тя.


Преди няколко месеца София създава своя кулинарна страничка във Facebook, в която споделя рецепти, идеи от мрежата и полезна информация за всичко, свързано с храната.

„Черпя много идеи от кулинарните групи и телевизионните предавания, често записвам и изпробвам рецепти, които са ми допаднали. Смело се впускам в предизвикателства и не се отказвам, докато не постигна добър завършен резултат. Имам огромна подкрепа от приятели, роднини и семейство, приемам критики и се вслушвам в съвети, само ако са основателни. Обичам красиво поднесената храна, все пак всички първо ядем с очите. Възхищавам се на хора с умение да създават от храната изкуство“, разказва тя.

Поводът за всичко написано дотук е един – всеки понеделник Сия вече ще има свое собствено онлайн кътче, в което ще ви споделя кулинарните си преживявания и към тях ще ви представя най-новите си кулинарни постижения. „Вкусни изкушения“ се казва новата рубрика в електронното списание © След 5 и в нея всяка седмица ще ви показваме по малко от вкусния свят на София Рибагина. А какво да очаквате?

„Не съм почитателка на висшата кулинария, която предлагат много ресторанти у нас и по света. На мнение съм, че, ако ще създаваш изкуство, то трябва да си остане в чинията, да му се възхищаваш и любуваш и дотам. Ако си с намерение да бъде изядено, се приготвя храна, с която нормален човек би се нахранил. Винаги съм се чудела как някой може да се нахрани с две капки сос в чиния и парче морков в средата“, настоява Муцунка.

След 5
След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!

www.SLED5.bg

Свързани:vkusi.meВкусни изкушениярубрика
Предишна Червен боб с кисело зеле Червен боб с кисело зеле
Следваща Лангустини в сос "Бузара" Лангустини в сос „Бузара“
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
Свинско с картофи

Свинско с картофи

02.12.2025
Бритни Спиърс

2 декември: Честит рожден ден, Бритни Спиърс!

02.12.2025
Започва най-зловещият "Мрачен декември"

Започва най-зловещият „Мрачен декември“

01.12.2025
почивка от връзката

Да си вземеш почивка от връзката: защо понякога помага?

01.12.2025
Ранното побеляване на косата е признак за дълголетие

Ранното побеляване на косата е признак за дълголетие

01.12.2025

Стани автор в © След 5

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
Големият потоп - истините, които науката се страхува да потвърди

Големият потоп – истините, които науката се страхува да потвърди

19.11.2025
Вегетарианска картофена пица

Вегетарианска картофена пица

28.11.2025

Тас-кебап със свинско месо

25.03.2016
Ранното побеляване на косата е признак за дълголетие

Ранното побеляване на косата е признак за дълголетие

01.12.2025
Започва най-зловещият "Мрачен декември"

Започва най-зловещият „Мрачен декември“

01.12.2025
алкохол

10 грама чист алкохол не са заплаха за човешкото здраве

29.11.2025
Сутрешен рестарт или вечерен релакс: кога е най-доброто време за душ?

Сутрешен рестарт или вечерен релакс: кога е най-доброто време за душ?

28.11.2025
Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?

Кои са най-добрите съпруги и майки в зодиака?

27.11.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Боро Първи и Тита се завърнаха като дует в "Жесток?"

Боро Първи и Тита се завърнаха като дует в „Жесток?“

Василена Гатева
18.11.2025
Крис Айзък идва за първи път в България

Крис Айзък идва за първи път в България

Тихомир Милков
11.11.2025
"Семла" - шведски кифлички, пълнени с крем

„Семла“ – шведски кифлички, пълнени с крем

14.11.2025
Играта на играчките 5

Идва „Играта на играчките 5“ и този път врагът е… дигитален

25.11.2025
Папи Ханс, ДесиСлава и грозната истина за домашното насилие

Папи Ханс, ДесиСлава и грозната истина за домашното насилие

26.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?