© След 5© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
     
    Музикални новини, концерти на любими изпълнители, нови сингли. Всичко за музиката, събрано на едно място.

    Топ новини

    СЛЕД ПЕТ
    Гръцката кралица на попа Деспина Ванди с грандиозен концерт в София

    Гръцката кралица на попа Деспина Ванди с грандиозен концерт в София

    RIA започва "Отначало"

    RIA започва „Отначало“

    Крис Айзък идва за първи път в България

    Крис Айзък идва за първи път в България

    Горещо

    СЛЕД ПЕТ
    STANN и „Пак да си моя“: когато музиката среща фантазията
    11.11.2025
    Jonas Brothers посрещат празниците с „Coming Home This Christmas“
    10.11.2025
    Кайли Миноуг носи празничен блясък с „XMAS“
    09.11.2025
    EL MA и нейната „Julie“: между Италия, морето, лятото и любовта
    07.11.2025
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
    МистерияВиж още
    Нефилимите – смесените, гигантите, потомци на падналите
    Нефилимите – смесените, гигантите, потомци на падналите
    12.11.2025
    Какво прави децата, родени през ноември, уникални?
    Какво прави децата, родени през ноември, уникални?
    08.11.2025
    Трите зодии, които винаги търсят и намират доброто
    Трите зодии, които винаги търсят и намират доброто
    05.11.2025
    Тест: какво виждате на рисунката?
    Тест: какво виждате на рисунката?
    29.10.2025
    След 5 ноември: край на трудностите за три зодиакални знака
    28.10.2025
  • Игра
© След 5© След 5
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Търсене
  • За нея
  • За него
  • Музика
  • Свободно
  • Известните
    • Историите на успеха
    • Рожденикът днес
    • През ключалката
    • Споделено
  • Вкусно
  • Факти
  • Мистерия
  • Игра
Последвай ни
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
© "Меломан БГ" ЕООД

Червено кадифе от Мери Бери

24Kitchen​
24Kitchen​
10.02.2025
Сподели във

Червено кадифе е една от най-обичаните и елегантни торти, впечатляваща с богатия си вкус, кадифена текстура и наситено червен цвят. Вдъхновена от класическите американски рецепти, легендарната британска кулинарка Мери Бери придава на този десерт свой неповторим почерк – изчистен метод на приготвяне, перфектен баланс на вкусове и безупречно пухкав блат.

Тайната на тази рецепта се крие в прецизното съчетание на какао, ванилия и леко киселинен вкус, постигнат чрез използването на мътеница. Независимо дали търсите изискан десерт за специален повод или просто искате да поглезите себе си и близките си, тортата Червено кадифе по рецепта на Мери Бери гарантирано ще впечатли с вкус и елегантност.

Готови ли сте да сътворите тази класическа кулинарна наслада у дома?

Червено кадифе от Мери Бери

Червено кадифе от Мери Бери

Мери Бери
Време за готвене: 1 час час 30 минути минути
Ястие: Десерт
Кухня: Американска
Порции:8

Необходими продукти:
  

  • масло
  • 250 г брашно
  • 1 с.л. какао
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 250 г захар (светлокафява)
  • 200 мл мътеница (или кисело мляко)
  • 150 мл олио
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 с.л. червен гел (за хранителни цели)
  • 2 бр. яйца
  • 8 бр. трюфел (бели)

За крема:

  • 250 г масло
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 300 г пудра захар
  • 250 г маскарпоне

Начин на приготвяне:

За блатовете сипете брашното в голяма купа и добавете содата, бакпулвера, какаото и захарта. Разбъркайте.

В кана смесете олиото, 100 мл вода, ваниловия екстракт, киселото мляко и яйцата. Добавете и червения гел или ¼ ч.л. червена боя за хранителни цели. Разбъркайте добре, до хомогенност.


Добавете течните съставки към сухите и разбийте с помощта на миксер, до гладкост. Разпределете равномерно сместа в 2 форми (диаметър 20 см), предварително намазнени постлани с хартия за печене. Печете блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) 25-30 минути. След това оставете блатовете да изстинат във формите за 10 минути. Извадете блатовете от формите и ги оставете да изстинат напълно върху решетка.

За крема сложете мекото масло в голяма купа и пресейте половината пудра захар. Разбийте с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете останалата пресята пудра захар и ваниловия екстракт и разбийте отново. Накрая добавете маскарпонето и разбъркайте на ръка, с шпатула, до хомогенност. Пресипете 150 г от крема в шприц с накъдрен накрайник.

Поставете единия блат върху поднос за торта. Изсипете 1/3 от крема върху него и го разпределете равномерно по цялата му повърхност. Поставете внимателно втория блат отгоре. Нанесете тънък слой от крема по цялата повърхност на тортата. Поставете тортата в хладилник за 30 минути. След това нанесете втори слой от крема по цялата повърхност. Оформете ръб върху тортата с шприца. Украсете с бонбоните.

24Kitchen​
24Kitchen​

Вижте какво може да се случи в кухнята, когато комбинирате свежи продукти и идеи със съвети и рецепти от изтъкнати европейски готвачи. Променете за минути представите си за готвене с 24Kitchen.

24Kitchen.bg

Свързани:24Kitchenбакпулвербрашнованилов екстрактзахаркакаомаскарпонемасломътеницаолиопудра захарсладкарска боясодатрюфеляйца
Предишна Кога напълняването всъщност е от полза?
Следваща Ейва Макс сподели новия си сингъл "Lost Your Faith" Ейва Макс разпалва надеждата с „Lost Your Faith“
Няма коментари

Вашият коментар Отказ

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Най-новите

СЛЕД ПЕТ
9 фрази, които не трябва да казвате на партньора си

9 фрази, които не трябва да казвате на партньора си

14.11.2025
Отбелязваме световния ден за борба с диабета

Отбелязваме световния ден за борба с диабета

14.11.2025
Промени се завинаги със "Злосторница: Част 2" и играй за вълшебни кинонагради

Промени се завинаги със „Злосторница: Част 2“ и спечели вълшебни кинонагради

14.11.2025
"Семла" - шведски кифлички, пълнени с крем

„Семла“ – шведски кифлички, пълнени с крем

14.11.2025
Мария Шерифович

14 ноември: Честит рожден ден, Мария Шерифович!

14.11.2025

Изпрати рецепта

Последвай ни

СЛЕД ПЕТ
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
ThreadsFollow
Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си световни хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си поп-фолк хитове

Избери любимите си БГ хитове

Избери любимите си БГ хитове

Най-четените днес

СЛЕД ПЕТ
9 фрази, които не трябва да казвате на партньора си

9 фрази, които не трябва да казвате на партньора си

14.11.2025

7 причини за висок естроген и ефективните решения за справяне с него

10.11.2025
Акне по брадичката: всичко, което всяка жена трябва да знае

Акне по брадичката: всичко, което всяка жена трябва да знае

13.11.2025
Малки трикове, които ще запазят ябълките хрупкави и свежи по-дълго

Малки трикове, които ще запазят ябълките хрупкави и свежи по-дълго

12.11.2025

Във форма и след 40? Възможно е!

12.11.2025
Мария Шерифович

14 ноември: Честит рожден ден, Мария Шерифович!

14.11.2025
Промени се завинаги със "Злосторница: Част 2" и играй за вълшебни кинонагради

Промени се завинаги със „Злосторница: Част 2“ и спечели вълшебни кинонагради

14.11.2025
"Семла" - шведски кифлички, пълнени с крем

„Семла“ – шведски кифлички, пълнени с крем

14.11.2025

Избрано

СЛЕД ПЕТ
Запеканка с картофи и сметана

Запеканка с картофи и сметана

Анелия Терзиева
29.10.2025
Яна Титова сервира "Брънч за начинаещи" в кината

Яна Титова сервира „Брънч за начинаещи“ в кината

Мирослава Ненкова
16.10.2025
Защо розмаринът е полезен?

Защо розмаринът е полезен?

02.11.2025
LaTiDa и "Бон-Бон" връщат детството с "Няма да порасна"

LaTiDa и „Бон-Бон“ връщат детството с „Няма да порасна“

25.10.2025
Бяло брауни с кокосово брашно

Бяло брауни с кокосово брашно

09.11.2025
© След 5

© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна…
Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване!
Защото истинският живот започва © След 5!

 

Нашите автори
Контакти

Условия
Реклама
Партньори

© "Меломан БГ" ЕООД
  • 10-ТЕ НАЙ
  • СЛУШАЙ MUZAICA.FM
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?