Най-старата запазена изкопна находка на древен фъстък е датирана на над 7600 години. Според мнозина историци фъстъците са пренесени в Западна Европа от португалските завоеватели, благодарение на контакта им с ацтеките през 15 в., които използвали фъстъците като своя основна храна. От Стария континент пък испанските и португалските търговски флотилии, разпространяват бобовата култура из Африка и Океания.
Рецептата е от конкурса „Шоколадът е магия“
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат с блендер на много ситно. Към тях се добавят портокаловите корички, разбърква се и се прибавя разтопеното, но не горещо масло. Прибавят се и смлените ядки и шоколадът, след което всичко се размесва добре и се оформя тесто.
Още докато е меко се оформят бонбони, които се овалват в пръчици или стърготини. Поставят се в подходящи формички или поднос. Оставят се в хладилник да стегнат. По желание може да се направи и украса от шоколад.
Кулинарията силна страст и незаменимо хоби, което Русиана практикува всеки ден. Известно време е живяла в Испания, затова има особена страст към различната и екзотична храна, кухня и традиции на Иберийския полуостров.

