Домашни бонбони с фъстъци и шоколад


Най-старата запазена изкопна находка на древен фъстък е датирана на над 7600 години. Според мнозина историци фъстъците са пренесени в Западна Европа от португалските завоеватели, благодарение на контакта им с ацтеките през 15 в., които използвали фъстъците като своя основна храна. От Стария континент пък испанските и португалските търговски флотилии, разпространяват бобовата култура из Африка и Океания.

Рецептата е от конкурса „Шоколадът е магия“

Домашни бонбони с фъстъци и шоколад

Русиана Танева
Време за готвене: 1 час
Ястие: Десерт
Кухня: Българска
Порции:6

Необходими продукти:
  

  • 300 г бисквити
  • 60 г масло
  • 1 бр. кора от портокал
  • 100 г фъстъци (смлени)
  • 1 с.л. течен шоколад
  • шоколадови пръчици
  • шоколад (бял, настърган)

Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат с блендер на много ситно. Към тях се добавят портокаловите корички, разбърква се и се прибавя разтопеното, но не горещо масло. Прибавят се и смлените ядки и шоколадът, след което всичко се размесва добре и се оформя тесто.


Още докато е меко се оформят бонбони, които се овалват в пръчици или стърготини. Поставят се в подходящи формички или поднос. Оставят се в хладилник да стегнат. По желание може да се направи и украса от шоколад.

Русиана Танева

Кулинарията силна страст и незаменимо хоби, което Русиана практикува всеки ден. Известно време е живяла в Испания, затова има особена страст към различната и екзотична храна, кухня и традиции на Иберийския полуостров.


Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *