Картофеният накип е традиционно българско ястие, което се приготвя изключително бързо и лесно. Поднася се със заливка от кисело мляко и салата по избор. Да ви е вкусно!
Рецептата е част от конкурса „Мисия мама“
Картофен накип с подправки
Бонка Янкова (гр. Димитровград)Необходими продукти:
- 600 г картофи (варени)
- 100 г масло (меко)
- 4 бр. яйца
- 1 с.л. брашно
- сол (на вкус)
- черен пипер (на вкус)
- червен пипер (на вкус)
- чубрица (на вкус)
- мащерка (на вкус)
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива с жълтъците, брашното, солта, черния пипер и мащерката. Към тази смес се прибавят настърганите на едро сварени картофи и отново се разбърква.
Добавят се разбитите на сняг белтъци, разбърква се всичко и сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка.
Пече се в предварително загрята силна фурна за 15 мин., след което се поръсва с настърган кашкавал, червен пипер и чубрица и накипа се допича за още 5 мин.
© След 5 е твоето място за всичко, което обичаш! Кино, музика, пътешествия, хоби, забавление, вкусна храна… Вдъхновение, което превръща свободното време в незабравимо преживяване! Защото истинският живот започва © След 5!

