Мързеливи мекици

Официален сайт ZAG Zodiak - дамски и мъжки парфюми

Тези мекици са истински душички. Меки и пухкави, без мая, месене, втасване и досадното (поне за мен) пържене в няколко пръста олио.

Идеална закуска за неделните сутрини, когато хем ни се иска нещо ужасно вкусно (както едно време мама или баба са ни приготвяли), хем не ни се иска да се обвързваме за дълго с печката.

Вижте всички рецепти отС дъх на Mimoza

Мързеливи мекици

Мария Николова
Време за готвене: 45 минути
Ястие: Тестени
Кухня: Българска
Порции:10 броя

Необходими продукти:
  

  • 2 бр. яйца
  • 100 г кисело мляко
  • 1/2 ч.ч. брашно
  • 5 г бакпулвер
  • 100 г сирене
  • сол
  • масло

Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбърква с бакпулвера и се оставя докато шупне. Прибавят се последователно яйцата, брашното и натрошеното сирене.

Всичко се разбърква с вилица, не е нужно използването на миксер. Посолява се на вкус. Получава се гъста кексова смес. Оставя се да „почине“ за 15 минути.

Тиган с незалепващо покритие се загрява на средно силен котлон. Намазва се с масло.

Слага се по 1-2 с.л. от сместа, оформя се леко, като дебелината трябва да е около 1 см. Мекиците се пекат за около 2 минути от всяка страна.

  • Мързеливи мекици
Мария Николова

Мария или Mimoza, както приятелите я наричат, е инженер по морски транспорт и страстен сладкар. Обича рецепти, които не изискват много съставки и време. Често обаче получава вдъхновение и тогава нищо не може да я спре да се развихри в кухнята.


1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *